ΦΑΡΜΑΚO

Uni-Pharma: επένδυση 35 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της χώρας

Όαση στο άνυδρο επιχειρηματικό τοπίο αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα, ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να τα καταφέρει να αποδειχθεί σημαντικό οχυρό στην παρατεταμένη ύφεση, συμπαρασύροντας και άλλους κλάδους προς την ανάπτυξη, αποτελεί η νέα επένδυση της “UNI–PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.” στην Κηφισιά.
Uni-Pharma: επένδυση 35 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της χώρας

Όαση στο άνυδρο επιχειρηματικό τοπίο αλλά και ένα μεγάλο στοίχημα, ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να τα καταφέρει να αποδειχθεί σημαντικό οχυρό στην παρατεταμένη ύφεση, συμπαρασύροντας και άλλους κλάδους προς την ανάπτυξη, αποτελεί η νέα επένδυση της “UNI–PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.” στην Κηφισιά.

Με την νέα επένδυση- συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ- τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 3 Απριλίου- η εταιρεία, συνεχίζει έναν ιστορικό και επιτυχημένο κύκλο 50 ετών, μισού αιώνα ζωής δηλαδή και καλοσωρίζει έναν καινούριο δημιουργικό κύκλο- με στόχευση και προσήλωση στην ποιότητα στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση και στις ανάγκες του ασθενή.

Οι νέες εγκαταστάσεις, που αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, προσανατολισμένες στην άριστη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία τους σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρου διαδικασίας, θα είναι εφοδιασμένες με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα παραγωγής, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου, ενώ όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες θα υπόκεινται σε αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό έλεγχο.

Η UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε. έχοντας αδιάλειπτη παρουσία στο βιομηχανικό ιστό της χώρας για 50 έτη, παραδίδει ένα έργο πνοής τόσο για τον κλάδο, όσο και για την Εθνική οικονομία. Επισφραγίζει δε το όραμα του ιδρυτή της Κλέωνα Τσέτη, για στήριξη της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και τίθεται στην υπηρεσία της αποστολής της ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας μέσω της εξασφάλισης πρόσβασης τους στην θεραπεία με καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα.

Η συνολική επιφάνεια του νέου εργοστασίου, η οποία συνιστά τη μεγαλύτερη επένδυση που υλοποιείται στο φαρμακευτικό χώρο στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, ανέρχεται σε 9,500τ.μ. και η παραγωγική ικανότητα του στα 2 δισεκατομμύρια δισκία και 50 εκατομμύρια μονάδες ενέσιμων σε ετήσια βάση.

Με την νέα αυτή επένδυση- όπως τόνισαν οι δύο άξιες θυγατέρες του αείμνηστου Κλέωνα Τσέτη Ιουλία και Ειρήνη, οι οποίες συνεχίζουν το όραμά του- η UNI-PHARMA Α.Β.Ε.Ε. «δίνει ηχηρή απάντηση στο brain drain της μεταναστευτικής διαρροής των ελλήνων επιστημόνων προς τι άλλες χώρες, κάνοντας σαφές, ότι το ζητούμενο της πραγματικής ανάπτυξης είναι οι επενδύσεις. Η κατασκευή και υλοποίηση νέων βιομηχανικών μονάδων, αποτελεί μονόδρομο στην ανάσχεση της παρατεταμένης ύφεσης και είναι η απάντηση για το άνοιγμα της Ελλάδας στις αγορές που τόσο προσδοκάμε όλοι. Λαμβάνοντας πάντα υπόψιν, ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στο ανθρώπινο δυναμικό, όπου με τον συνδυασμό των γνώσεων και του εξειδικευμένου εξοπλισμού, συμπυκνώνεται η ουσία της πραγματικής ανάπτυξης».

Μάλιστα η κυρία Ιουλία Τσέτη προσκάλεσε στο νέο αυτό εγχείρημα την πανεπιστημιακή και ακαδημαική κοινότητα να συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους ώστε να δημιουργηθούν στο νέο εργοστάσιο αξιόλογα έργα παραγωγής τα οποία θα απολαμβάνουν ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Χαρακτήρισε μάλιστα τη μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας ως «κεφαλικό φόρο» που δεν πρέπει να πληρωθεί και πρόσθεσε: «Γι΄ αυτό απλώνουμε το χέρι στην επιστημονική κοινότητα της χώρας, για έρευνα και εκπαίδευση. Ήρθε η ώρα να βρεθούμε μαζί και να κάνουμε πράξη τις ιδέες, μέσα και έξω από το χημείο».

Παρόντες στα εγκαίνια της τρίτης μονάδας της Unipharma ήταν ο υπουργός Ανοπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, και εκπρόσωποι από την πολιτική, επιχειρηματική ακαδημαική, καλλιτεχνική και δημοσιογραφική κοινότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Σημαντικό βραβείο από την ΕΕΔΕ για την UNI- PHARMA