ΦΑΡΜΑΚO

Η Pharmathen σύγχρονο success story

Παρούσα στην πρώτη ετήσια συνάντηση που στοχεύει στην πληροφόρηση του συνόλου των ξένων Πρέσβεων στην Αθήνα για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, ήταν η Pharmathen.
Η Pharmathen σύγχρονο success story

Εκ των κεντρικών ομιλητών στην πρώτη ετήσια συνάντηση που στοχεύει στην πληροφόρηση του συνόλου των ξένων Πρέσβεων στην Αθήνα για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, ήταν ο Πρόεδρος της Pharmathen, κ. Βασίλειος Κάτσος, ο οποίος στην ομιλία του με θέμα «Η δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως καταλύτης ανάπτυξης και εξωστρέφειας της οικονομίας» παρουσίασε τον κλάδο ως έναν από τους τομείς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στη χώρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα και από το μοντέλο ελληνικής επιχειρηματικότητας της Pharmathen.

Ο κ. Κάτσος επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ύφεσης και απώλειας εθνικού προϊόντος, εμφανίζονται θετικά σημάδια ανάκαμψης και πως η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα είναι, πριν από την επίτευξη ανάπτυξης, η διατήρηση της βιωσιμότητας. Θα πρέπει να αναδείξουμε» είπε, «το γεγονός ότι υπάρχει και μία άλλη πλευρά επιχειρηματικότητας η οποία βασίζεται στην Έρευνα και την Καινοτομία και συνεισφέρει σημαντικά στη Νέα Οικονομία της Ελλάδας που όλοι οραματιζόμαστε. Να αναδείξουμε ότι η χώρα μας διαθέτει ακόμη έναν ισχυρό βιομηχανικό τομέα, παρά την αντίληψη που επικρατεί για το αντίθετο. Ένα βιομηχανικό τομέα που είναι ικανός να επανατροφοδοτήσει και να οδηγήσει την οικονομία στην ανάπτυξη, βασιζόμενος σε υγιείς πυλώνες».


Ειδικότερα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε πως «σε μια περίοδο γενικευμένης αποβιομηχάνισης, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δημιουργεί προστιθέμενες αξίες, συνεισφέρει στην ανάπτυξη με θέσεις εργασίας, εξαγωγές και επενδύσεις, αποτελώντας τομέα προτεραιότητας για την εθνική οικονομία» προσθέτοντας «εάν στη Pharmathen αποτελούμε σήμερα μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης, αυτό συμβαίνει γιατί η σταθερή και αμείωτη επένδυσή μας στην έρευνα ακόμη και στην περίοδο της ύφεσης, μας έχει δώσει τη δυνατότητα για τέτοιο βαθμό καινοτομίας, ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε ανταγωνιστικά προϊόντα, προϊόντα με υπεραξία, όχι μόνο για την εγχώρια αγορά, αλλά και παγκόσμια. Για εμάς, η επένδυση στην έρευνα είναι το “διαβατήριό” μας για να μπορούμε να είμαστε εξωστρεφείς και να προσεγγίσουμε κάθε μία από τις διεθνείς αγορές, όσο απαιτητική κι αν είναι».

Το 1ο “The Ambassadors’ Circle - Roundtable Discussion” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Απριλίου από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Διακεκριμένοι πολιτειακοί εκπρόσωποι και προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, κλήθηκαν να αναδείξουν σύγχρονα success stories ελληνικής επιχειρηματικότητας σε Πρέσβεις που υπηρετούν στην Ελλάδα, θεμελιώνοντας ένα σταθερό σημείο επαφής των ξένων διπλωματικών αποστολών με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.



Σχετικά με την PHARMATHEN
Σήμερα, 45 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί εταιρεία - μοντέλο ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας & ανάπτυξης στην Ελλάδα με 20 εκ. ευρώ ετησίως, παρουσιάζει κύκλο εργασιών 177 εκατ. ευρώ για το 2013 και η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.


Με τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η Pharmathen καλύπτει στη δραστηριοποίησή της όλο το φάσμα, από την ανάπτυξη, έως την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, απασχολώντας πάνω από 900 άτομα.

Η Εταιρεία πρόσφατα ίδρυσε γραφεία στην Ιορδανία και την Αυστραλία και απέκτησε μόνιμη αντιπροσώπευση στην Ν. Αμερική, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.