ΦΑΡΜΑΚO

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί: ο Σαλμάς δεν ψηφίζει την τροπολογία

Η θρυαλίδα που ξεχειλίζει το ποτάμι φαίνεται πως είναι η τροπολογία για την επαναφορά του πλαφόν συνταγογράφησης που συζητείται από τις 6 το απόγευμα  στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί: ο Σαλμάς δεν ψηφίζει την τροπολογία

Η θρυαλίδα που ξεχειλίζει το ποτάμι φαίνεται πως είναι η τροπολογία για την επαναφορά του πλαφόν συνταγογράφησης που συζητείται από τις 6 το απόγευμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ηδη ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία η οποία έχει μάλιστα και επείγοντα χαρακτήρα.

Εάν τελικά εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο εσωτερικός και ενδοκυβερνητικός πόλεμος ξεκίνησε μόλις και είναι πολύ πιθανόν να πάρει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις.

Ο κ. Σαλμάς πάντως σε επικοινωνία που είχε με το onMed, τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα σττην κυβέρνηση, αλλά είναι γεγονός, όπως είπε, ότι με το πλαφόν δημιουργείται για ακόμη μία φορά επιβάρυνση στον ασθενή. Είπε δε χαρακτηριστικά στον υπουργό Υγείας κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή, "δεν σου επιτρέπω να μετακυλήσεις την συμμετοχή στον ασθενή, αρκετά έχουν επιβαρυνθεί". Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σημείωσε ακόμη, ότι επί θητείας του, η συμμετοχή των ασθενών ήταν 21% ενώ επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, η συμμετοχή έφθασε ακόμη και 32%. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε μιλώντας στο onMed, ο ίδιος διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα την φαρμακευτική δαπάνη, με τα νούμερα να αγγίζουν τα 190 εκατ.ευρώ τον Μάιο του 2013 και τα 194 εκατ.ευρώ τον Ιούνιο του 2013.


Διαβάστε επίσης:

Ιδού η τροπολογία για το πλαφόν στα φάρμακα & τις εξετάσεις