ΦΑΡΜΑΚO

Β. Πενταφράγκας: Νέος στραγγαλισμός με νέα μέτρα στο φάρμακο

Οι πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων του χώρου του φαρμάκου σε αντιδιαστολή με τον διαρκή αποπροσανατολισμό γύρω από τη φαρμακευτική δαπάνη,
Β. Πενταφράγκας: Νέος στραγγαλισμός με νέα μέτρα στο φάρμακο

Οι πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων του χώρου του φαρμάκου σε αντιδιαστολή με τον διαρκή αποπροσανατολισμό γύρω από τη φαρμακευτική δαπάνη, αναδείχθηκαν στο 1ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Πενταφράγκας κατά τη διάρκεια της λήξης των εργασιών του Συνεδρίου της ΠΕΦ.


Η παγκοσμιοποίηση έχει δρομολογήσει νέους κανόνες, συνέχισε. Όσο πιέζονται οι τιμές φαρμάκων, τόσο θα αναδεικνύονται υπαρκτά προβλήματα ποιότητας και τόσο θα κατευθύνονται οι ασφαλισμένοι στα φθηνά ή τα ακριβά φάρμακα.


Το ζητούμενο είναι να μη λείψει από κανέναν το φάρμακο που χρειάζεται, ο εξορθολογισμός του χώρου και η ενίσχυση του ελληνικού φαρμάκου.


Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθούμε σε ένα ρυθμισμένο πλαίσιο. Άλλωστε οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται με φιλότιμο και όχι με χρηματιστηριακούς κανόνες, δεν θυσιάζουν την ποιότητα και την προσφορά στο βωμό του κέρδους.


Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση να παράγουμε προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και την οικονομία.


Ωστόσο, συνέχισε, εξακολουθεί να είναι ρευστό το κανονιστικό πλαίσιο του χώρου του φαρμάκου.


Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης και πρέπει να αποκατασταθεί το κλίμα. Δεν μπορούμε να συζητάμε με κανόνες του 2009, είμαστε στο 2014.


Ίσως να προετοιμαζόμαστε για περαιτέρω στραγγαλισμό με νέα μέτρα, εκτίμησε ο κ. Πενταφράγκας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εστιάσουμε στο συνολικό πλαίσιο.


Όπως επισήμανε και ο κ. Γιαννακόπουλος, το θέμα είναι καταρχήν πολιτικό, είπε ο κ. Β. Πενταφράγκας.


Θέλει η κυβέρνηση ισχυρή ανταγωνιστική και παραγωγική φαρμακοβιομηχανία; Η απάντηση πρέπει να είναι ναι. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συνδυαστούν τα μέτρα.


Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία προσφέρει και αντέχει πολλαπλάσια ανάπτυξη, όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές στο Συνέδριο της ΠΕΦ. Αναγνωρίστηκε η δυναμική της και η δυνατότητά της να προσφέρει επιπλέον οφέλη.


Είναι σαφής η υποχρέωση που έχουμε όλοι στις επόμενες γενιές. Πρέπει να συζητήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες μας, πρέπει να βρούμε το πλαίσιο και να προχωρήσουμε με εμπιστοσύνη.


Θα ευχηθώ του χρόνου στο 2ο συνέδριο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, κατέληξε ο κ. Β. Πενταφράγκας, να βρεθούμε όλοι περισσότεροι με τη χώρα να έχει καλύτερους δείκτες, λιγότερους ανέργους, λιγότερους ανασφάλιστους και καλύτερα μερίδια για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.


Διαβάστε επίσης

«’Ενεση» 3,4 ευρώ στο ΑΕΠ κάθε 1 ευρώ στο φάρμακο

Το ελληνικό φάρμακο στο προσκήνιο (live streaming)

Συνέδριο ΠΕΦ: Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ελληνική ανάπτυξη

Κυριόπουλος: η ανάπτυξη θα έρθει από την Υγεία και την Παιδεία

Συνέδριο ΠΕΦ: Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την ελληνική ανάπτυξη

Σταικούρας: 530 εκ. ευρώ τα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δις