ΦΑΡΜΑΚO

Ο χορός των εξωδίκων: νέο εξώδικο από Άδωνι σε Λουράντο - επιχειρεί να τα μαζέψει

Να αποσύρει την εξώδικη πρόσκλησή του, ζητά με εξώδικη δήλωση -  διαμαρτυρία του προς τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας να «μαζέψει» την κατάσταση που δημιούργησε με τον χαρακτηρισμό προς τον κ. Λουράντο «διαπλεκόμενος» και στέλνοντας το μήνυμα ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την επαγγελματική ακεραιότητα και εντιμότητα του προέδρου του ΦΣΑ. 

Ο χορός των εξωδίκων: νέο εξώδικο από Άδωνι σε Λουράντο - επιχειρεί να τα μαζέψει

Ο «χορός» των εξωδίκων φαίνεται ότι μόλις άρχισε καθώς ο κ. Γεωργιάδης με την εξώδικη διαμαρτυρία του προς το πρόσωπο του κ. Λουράντου, απαντά, καλώντας τον πρόεδρο του ΦΣΑ να αποσύρει το δικό του εξώδικο, μόλις μία ημέρα μετά την κατάθεση εξωδίκου από τον δεύτερο προς τον πρώτο. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης στην δική του διαμαρτυρία, αναφέρεται στον κ. Λουράντο και τον χαρακτηρίζει «λαμπρό παράδειγμα επιτυχίας, που ακόμη και το 2010- έτος χρεωκοπίας- δήλωσε μαζί με την σύζυγό του στην εφορία 1,5 εκατ. ευρώ».

Να σημειωθεί ότι στην εξώδικη δήλωση που κατέθεσε την Τετάρτη ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ζητούσε από τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «διαπλεκόμενος» που φέρεται να ακούστηκε στη διάρκεια ημερίδας που είχε διοργανωθεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαϊας και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» το Σάββατο 10 Μαϊου στην Πάτρα.

Ο υπουργός Υγείας παραθέτει τον ακριβή διάλογο που είχε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας από τον οποίο προέκυψε ο επίμαχος χαρακτηρισμός: «Σε ερώτηση - τοποθέτηση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ο οποίος είπε «οι σουπερμαρκετάδες λόγω μεγάλου τζίρου θα μπορούν να διαπλέκονται με τις εταιρείες» εγώ απήντησα «είναι σαν να λέτε ότι ο κ. Λουράντος ο οποίος έχει άνω του 1.000.000 φορολογική δήλωση θα μπορούσε να είναι διαπλεκόμενος;» επισημαίνοντας ότι η συζήτηση γινόταν με βάση το κριτήριο του Αχαιού φαρμακοποιού, ότι δηλαδή κριτήριο της διαπλοκής πιθανόν να είναι και ο τζίρος.

Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι ουδέποτε αμφισβήτησε την επαγγελματική ακεραιότητα και εντιμότητα του κ. Λουράντου, επανερχόμενος ωστόσο στο «καυτό» θέμα της περιουσίας του δεύτερου, υπογραμμίζει ότι «αυτή αποκτήθηκε λόγω της σκληρής δουλειάς του και μόνο, κι έτσι έχει αποκτήσει σπίτι στην Σαρωνίδα με πισίνα και κότερο 15 μέτρων, αμφότερα νομίμως δηλωθέντα στην φορολογική σας δήλωση».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ως δεξιός, όπως γράφει, ότι σέβεται την ατομική ιδιοκτησία, ενώ συγχαίρει τον κ. Λουράντο διότι «έχετε καταφέρει να είστε πλούσιος στην Ελλάδα των Μνημονίων, όπου εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν πέσει κάτω από το όριο της φτώχιας. Εσείς προσωπικά αποτελείτε λαμπρό παράδειγμα επιτυχίας, όπου ακόμη και το 2010 - το έτος της χρεωκοπίας - δηλώσατε μετά της συζύγου σας 1.500.000 ευρώ».

Ως προς τη δημοσιοποίηση των προσωπικών φορολογικών δεδομένων του εκπροσώπου των φαρμακοποιών της Αττικής, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει πως ανέφερε «όσα αναγράφονται στο διαδίκτυο και όχι μόνο δεν έχουν διαψευστεί από εσάς αλλά αντιθέτως η μόνη σας απάντηση ήταν ότι «σπιούνοι του Υπουργείου Οικονομικών τα διέρρευσαν εναντίον σας».

Διαβάστε ακόμη:

Στην Δικαιοσύνη στέλνει τον Άδωνι ο Λουράντος - απέστειλε εξώδικο