ΦΑΡΜΑΚO

Ο επικείμενος ανασχηματισμός πάει πίσω και την απόφαση για τους ανασφάλιστους

Παγώνει προσωρινά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα μπαίνει προσωρινά στον πάγο εξαιτίας του επικείμενου ανασχηματισμού που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο επικείμενος ανασχηματισμός πάει πίσω και την απόφαση για τους ανασφάλιστους

Και είναι λογικό να καθυστερεί, καθώς δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση, ή διαβούλευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Να σημειωθεί ότι για την φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων- οι οποίοι ανέρχονται σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας περί τα 2 εκατ. ωστόσο είναι πιθανόν να είναι πολύ περισσότεροι– απαιτείται υπογραφή από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αφού ο Οργανισμός είναι αυτός που θα δώσει αναλυτικά στο υπουργείο, όλα τα ενημερωτικά στοιχεία για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που θα χρειαστεί η ευπαθής αυτή ομάδα.

Το ζήτημα πάντως είναι να τελειώνει όσο γίνεται νωρίτερα η συζήτηση και η παραφιλολογία που επικρατεί γύρω από τον ανασχηματισμό αλλά και ο ίδιος ο ανασχηματισμός, καθώς το να τραβάει σε μάκρος δεν βοηθάει κανέναν, και πρωτίστως ευπαθείς ομάδες όπως ανασφάλιστοι, ενώ πολλά ζητήματα πάνε πίσω σε μία χρονική στιγμή που οι μηχανές θα πρέπει να δουλέψουν στο φουλ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο κλάδος του φαρμάκου βάζει πλάτη για τους ανασφάλιστους & ο Άδωνις δεν μειώνει τα χαράτσια

Κύριοι Σαμαρά & Γεωργιάδη, οι ανασφάλιστοι δεν είναι προεκλογική «καραμέλα»