ΦΑΡΜΑΚO

Δυσλιπιδαιμία: Νέο σκεύασμα στην Ελλάδα από την Recordati Hellas

Την κυκλοφορία της Πιταβαστατίνης, η οποία διατίθεται στην αγορά με την εμπορική ονομασία "Livazo" και χορηγείται για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης σε ενήλικους ασθενείς με πρωτοπαθή υπερχοληστερολαιμία ή /και μικτή δυσλιπιδαιμία, ανακοινώνει η εταιρεία Recordati Ηellas AE.

Δυσλιπιδαιμία: Νέο σκεύασμα στην Ελλάδα από την Recordati Hellas

Το Livazo (Πιταβαστατίνη) είναι μία νέας γενιάς ισχυρή συνθετική στατίνη η οποία συνδυάζει τον αποτελεσματικό έλεγχο της LDL-C (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη - χοληστερόλη) και των τριγλυκεριδίων, με την ταυτόχρονη και μακροπρόθεσμη αύξηση της HDL-C (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – χοληστερόλη).

Λόγω της καινοτόμου χημικής δομής του, το Livazo επιτυγχάνει ελάττωση της τάξης του 34% - 47% της LDL-C σε χαμηλές δόσεις.

Το Livazo (Πιταβαστατίνη) μεταβολίζεται ελάχιστα από το κυτόχρωμα P450 (CYP) στο ήπαρ, το οποίο χρησιμοποιείται ως κύρια μεταβολική οδός από το 75% όλων των φαρμάκων. Ως εκ τούτου, το σκεύασμα, ενδέχεται να αλληλεπιδρά ελάχιστα με άλλα φάρμακα. Ο μεταβολισμός καθώς και οι πιθανές αλληλεπιδράσεις μεταξύ φαρμάκων αποτελούν σημαντικό παράγοντα αξιολόγησης στο δυσλιπιδαιμικό ασθενή λόγω λήψης πολλών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου ή των συνοδών νοσημάτων.

Να σημειωθεί, ότι η αποτελεσματικότητα του Livazo έχει αποδειχθεί σε αρκετές κλινικές μελέτες φάσης ΙΙΙ. Ειδικότερα, το Livazo (Πιταβαστατίνη) απέδειξε πολύ καλή συνολική ασφάλεια με χαμηλή εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών σε συγκριτικές μελέτες φάσεως III με ατορβαστατίνη σιμβαστατίνη και πραβαστατίνη.

Το Livazo κυκλοφορεί στις περιεκτικότητες των 1 mg, 2 mg και 4 mg και διατίθεται σε συσκευασία των 30 δισκίων (θεραπεία μηνός) στην Ελληνική αγορά από τις 10 Ιουνίου του 2014 από την Recordati Hellas Α.Ε., η οποία είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας.

Σχετικά με την Υπερλιπιδαιμία και τη Μικτή Δυσλιπιδαιμία

Το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα καλείται υπερχοληστερολαιμία, συνήθως αποκαλούμενη και υψηλή χοληστερόλη. Μπορεί να οριστεί επίσης ως υπερλιπιδαιμία (υψηλά επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα). Τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων ανήκουν επίσης σε αυτήν την κατηγορία. Η μικτή δυσλιπιδαιμία χαρακτηρίζεται συνήθως από μια αύξηση της ολικής χοληστερόλης, της LDL-C-, και των επιπέδων των τριγλυκεριδίων (TG) και μία μείωση της HDL-C στο αίμα.

Σχετικά με τη Recordati Hellas Α.Ε.

Η Recordati είναι ένας Ευρωπαϊκός Φαρμακευτικός Όμιλος εισηγμένος στο Ιταλικό χρηματιστήριο (Reuters RECI.MI, Bloomberg REC IM, ISIN IT 0003828271), ο οποίος ιδρύθηκε το 1926 και επικεντρώνεται στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων. Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Recordati βρίσκονται στο Μιλάνο ενώ θυγατρικές της Εταιρίες λειτουργούν στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Η άγνωστη τροφή που ρίχνει την χοληστερίνη

Βρετανία: Στατίνες και σε αυτούς που κινδυνεύουν λίγο από τη χοληστερίνη