ΦΑΡΜΑΚO

Νέος πρόεδρος στην ΠΕΦ - αποχωρεί ο Δ. Δέμος

Νέο πρόεδρο μετά από δύο χρόνια καλούνται να εκλέξουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Νέος πρόεδρος στην ΠΕΦ - αποχωρεί ο Δ. Δέμος

Σύμφωνα με το καταστατικό, 12 πρόσωπα κατέρχονται ως υποψήφιοι για μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ. Αφού καταμετρηθούν οι ψήφοι στις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί σύγκλιση του ΔΣ σε Σώμα και θα προκύψει στην συνέχεια ο νέος πρόεδρος.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν και όπως όλα δείχνουν άλλωστε, ότι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Δημήτρης Δέμος αποχωρεί από την προεδρία της Ένωσης, μία θητεία αναμφισβήτητα δύσκολη η οποία χρειάστηκε εξαιρετικά επιδέξιους ελιγμούς, καθώς τα θέματα της φαρμακοβιομηχανίας ήταν τεράστια και πολύ σοβαρά, μεσούσης μιιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ο νέος πρόεδρος καλείται επίσης να καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια, αφού η πραγματική οικονομία αλλά και η αγορά βρίσκονται αντιμέτωπες με μία φαρμακευτική δαπάνη κολλημένη στα 2 δις ευρώ με την φαρμακοβιομηχανία να ζητά διόρθωση 300 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τιμωρητικά χαράτσια όπως clawback και rebate, με τους ανασφάλιστους να αυξάνονται διαρκώς και με μία ανύπαρκτη φαρμακευτική πολιτική που ζημιώνει την ελληνική παραγωγή, δημιουργεί συνθήκες αποεπένδυσης και brain drain, αφού πάρα πολλά στελέχη του κλάδου έχουν αποχωρήσει για το εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέδριο Healthworld: Η φαρμακοβιομηχανία δεν αντέχει άλλο το αλαλούμ της τιμολόγησης