ΦΑΡΜΑΚO

Σ. Αναστασόπουλος: Επικίνδυνη η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

«Ο χώρος της υγείας και του φαρμάκου εξακολουθεί να ταλανίζεται από αστάθεια και αβεβαιότητα, παρά τις σημαντικές δημοσιονομικές επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας».

Σ. Αναστασόπουλος: Επικίνδυνη η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

Τη σκληρή πραγματικότητα για ασθενείς, εργαζόμενους και επιχειρήσεις περιέγραψε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητήριου κ. Σίμος Αναστασόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στο 13ο Health World που οργάνωσε το Επιμελητήριο στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

"Παρά το ότι η φαρμακοβιομηχανία έχει αναγνωρισθεί ως ένας από τους τομείς που θα στηρίξουν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, αντί να εφαρμόζονται αναπτυξιακές πολιτικές συνεχίζονται οι μνημονιακές οριζόντιες μειώσεις τιμών που έχουν οδηγήσει τη φαρμακευτική δαπάνη σε επίπεδα μη βιώσιμα για τις επιχειρήσεις και επικίνδυνα για την υγεία του πολίτη", επεσήμανε ο κ. Σ. Αναστασόπουλος.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι "το ζητούμενο είναι η άμεση Ανασυγκρότηση του Υγειονομικού Τομέα, πέρα από μνημονιακές υποχρεώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό Περιβάλλον Υγείας, για όλους τους λειτουργούς της Υγείας. Αυτό, εκτός των άλλων, προϋποθέτει και την ύπαρξη ενός Εθνικού Σχεδίου για την Υγεία. Ενός σχεδίου που θα υλοποιεί εθνική πολιτική και εθνικούς στόχους για την ανάδειξη των οποίων απαιτείται η συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων μεταξύ τους αλλά και με τους φορείς Υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη το ευρωπαϊκό όραμα για ένα βιώσιμο και ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας αλλά και την οπτική των ελλήνων πολιτών, όσον αφορά την Υγεία και τις υπηρεσίες Υγείας στη χώρα, μπορούμε να ορίσουμε εμείς τα προβλήματα που μας αφορούν και να προκρίνουμε τις λύσεις που προσιδιάζουν στη χώρα μας και τους πολίτες της μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον".