ΦΑΡΜΑΚO

Roche Hellas: Το δυναμικό της ενισχύεται με 10 νέους πτυχιούχους

Δέκα νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίου εντάχθηκαν και φέτος στο δυναμικό της Roche Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος Management Trainee που η εταιρεία πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Roche Hellas: Το δυναμικό της ενισχύεται με 10 νέους πτυχιούχους

Συνολικά 1.661 νέοι κατέθεσαν φέτος αιτήσεις διεκδικώντας τις συγκεκριμένες θέσεις, από τους οποίους επιλέχθηκαν κατόπιν αυστηρών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων κέντρων αξιολόγησης, οι δέκα που θα εργαστούν για ένα χρόνο στη Roche Hellas, πραγματοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής απασχόλησης, το οποίο έχει βραβευθεί ως πιο καινοτόμος πρακτική ανθρώπινου δυναμικού στα HR Excellence Awards της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), βρίσκεται ήδη στον δεύτερο χρόνο της υλοποίησής του, προσελκύοντας σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερόμενων συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο αριθμός των αιτούμενων αυξήθηκε κατά 38% (1661 το 2014, 1027 το 2013), ενώ μεγάλη ήταν και η αύξηση του αριθμού των αιτήσεων η οποία έφτασε το 78,8%, καθώς κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέσει αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις (2490 αιτήσεις το 2014, 1392 το 2013).

Με αφορμή την υποδοχή των νέων πτυχιούχων, η Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της Roche Hellas, κυρία Κική Τσιάμη, δήλωσε: «Για τη Roche Hellas το ανθρώπινο δυναμικό της είναι η δύναμή της και για το λόγο αυτό εξασφαλίζουμε για τους εργαζόμενούς μας διαχρονικά συνθήκες εργασίες που ενθαρρύνουν την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του καθενός. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανοίγουμε τις πόρτες μας σε νέους ανθρώπους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εργαστούν στο βραβευμένο ως Best Workplace εργασιακό περιβάλλον της Roche Hellas για τα πρώτα τους βήματα. Προτρέπουμε και άλλες εταιρείες του κλάδου να μιμηθούν το παράδειγμά μας».

Φέτος το Σεπτέμβριο ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα οι δέκα απόφοιτοι που ξεκίνησαν πέρυσι, έχοντας πλέον αποκτήσει σημαντική εξειδίκευση στο αντικείμενό τους, στο υψηλού επιπέδου εργασιακό περιβάλλον της Roche Hellas. Αξίζει να σημειωθεί ότι 5 στους 10 παρέμειναν στην εταιρεία με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου ενώ άλλοι 3 απορροφήθηκαν άμεσα από μεγάλες εταιρείες στο αντικείμενό τους. Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στη Roche, οι δέκα πρώτοι trainees είχαν την ευκαιρία να εκπονήσουν σημαντικά projects σε διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος, αναλόγως του αντικειμένου τους.

Σχετικά με τη Roche

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Roche Ηellas: Η εξατομικευμένη θεραπεία, σύμμαχος στο μέτωπο της εξοικονόμησης πόρων