ΦΑΡΜΑΚO

Συνάντηση Κάρολου Παπούλια-φαρμακοποιών εν ονόματι της ελληνικής κοινωνίας

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, πραγματοποιούν συνάντηση αυτή την ώρα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ, Κων. Λουράντος και Γιάννης Μακρυγιάννης (πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας).

Συνάντηση Κάρολου Παπούλια-φαρμακοποιών εν ονόματι της ελληνικής κοινωνίας

Το προεδρείο θα ζητήσει από τον κ. Παπούλια να πάρει ξεκάθαρη θέση στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν, όχι όμως εν ονόματι του κλάδου, αλλά εν ονόματι του ελληνικού λαού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.

Θα θέσουμε στον Πρόεδρο όλα τα επείγοντα ζητήματα και του κλάδου αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αντιμετωπίζει πλέον ανθρωποκτονική κρίση και όχι ανθρωπιστική, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Οι εξωφρενικές και απάνθρωπες συμμετοχές των ασφαλισμένων, η δραματική κατάσταση στην υγεία εν γένει αλλά και οι ελλείψεις αποτελούν ζητήματα που θα καταθέσουν οι δύο άνδρες του ΠΦΣ στον κ. Παπούλια.

«Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται στα όριά της και η ασθένεια δεν έχει πλαφόν», διαμηνύει ο κ. Λουράντος και αυτό που θα καταστήσει σαφές και στον ανώτατο άρχοντα της Πολιτείας είναι ότι οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν το φάρμακό τους την ώρα που το χρειάζονται και όχι αργότερα, γιατί τότε μόνο έχει αξία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΦ έχει προχωρήσει στην προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών 26 φαρμάκων, ωστόσο ο κ. Λουράντος εκτιμά ότι η λίστα αυτή είναι μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στο ΟΝΜΕD, πολλά φαρμακεία, από τα 100 φάρμακα που ζητoύν από τις φαρμακαποθήκες, παραλαμβάνουν τελικά μόνο τα 50.

Επίσης, οι κ.κ. Λουράντος και Μακρυγιάννης θα στείλουν το μήνυμα ότι οι φαρμακοποιοί αποτελούν βασικό σκαλοπάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα εδώ, για να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία, ανεξάρτητα εάν και οι ίδιοι έχουν βασικά ανεπίλυτα θέματα, όπως τα ΜΥΣΥΦΑ, η μείωση ποσοστού κέρδους και το ωράριο.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλείψεις φαρμάκων: Έρχονται μέτρα πάταξης του φαινομένου από τον ΕΟΦ και... ανταλλάξιμα προϊόντα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Το ελληνικό φάρμακο εγγύηση για την υγεία και την ανάπτυξη