ΦΑΡΜΑΚO

Novartis: Το εμβόλιο Flaud δεν κυκλοφορεί, ούτε έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με το εμβόλιο Flaud, προχώρησε η φαρμακευτική  Novartis Hellas, η οποία ανακοινώνει ότι το εν λόγω εμβόλιο, δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, ούτε έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Novartis: Το εμβόλιο Flaud δεν κυκλοφορεί, ούτε έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

Να σημειωθεί, ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας (AIFA) προέβη στην προληπτική αναστολή δύο παρτίδων του Fluad στην Ιταλία μετά από αναφορές για σοβαρές παρενέργειες που πιθανόν να σχετίζονται με τον εμβολιασμό. Τονίζεται ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, καμία αιτιολογική σχέση με το εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί.

Όπως αναφέρει η Novartis, «Η ασφάλεια των ασθενών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μετά από λεπτομερή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις δύο παρτίδες, επιβεβαιώνεται ότι βρίσκονται σε συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα παραγωγής και ποιότητας. Η Novartis συνεργάζεται στενά με τον AIFA για την περαιτέρω αξιολόγηση και διερεύνηση της υπόθεσης.

Το Fluad είναι ένα εμβόλιο γρίπης ειδικά για άτομα τρίτης ηλικίας. Έχει εγκριθεί από το 1997 και έχει δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες σε πάνω από 70.000 ασθενείς ενώ έχουν διανεμηθεί μέχρι τώρα πάνω από 65 εκατομμύρια δόσεις».