ΦΑΡΜΑΚO

Αctelion: στις 20 πρωτοπόρες εταιρείες βιοτεχνολογίας με την καλύτερη εταιρική φήμη

Μια νέα σημαντική διάκριση έρχεται να αναδείξει την πρωτοπορία και την ηγετική θέση της Actelion στο χώρο της βιοτεχνολογίας, με την είσοδό της στην ετήσια λίστα "Science Careers Top Employers Survey 2014", η οποία περιλαμβάνει τις 20 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες βιοτεχνολογίας που αναδεικνύουν την αξία της καινοτομίας και της πρωτοπορίας, όχι μόνο μέσα από το ερευνητικό τους έργο αλλά και μέσα από το σύνολο της δραστηριότητάς τους.

Αctelion: στις 20 πρωτοπόρες εταιρείες βιοτεχνολογίας με την καλύτερη εταιρική φήμη

Φέτος, η Actelion συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στη λίστα καταλαμβάνοντας την 14η θέση ανάμεσα στις 20 καινοτόμες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βασικό κριτήριο για την κατάταξη των εταιρειών ήταν η πρωτοπορία στην καινοτομία, ενώ ακολουθούν χαρακτηριστικά όπως, η ερευνητική δυναμική, η ευελιξία, η δέσμευση των εργαζομένων και η κοινωνική υπευθυνότητα.

Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από το διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό περιοδικό "Science Careers" με 5.900 ερωτηματολόγια να έχουν συμπληρωθεί από επιστήμονες που σχετίζονται ενεργά με τον κλάδο της βιοτεχνολογίας, της φαρμακοβιομηχανίας και της βιοφαρμακευτικής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι το 74% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι δυναμικά στελέχη σε εταιρείες του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία μέσω της συγκεκριμένης έρευνας να αναδείξουν τις εταιρείες ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως δήλωσε η κυρία Ελένη Γ. Τέντου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Actelion Hellas: «Η Actelion, με 14 μόνο χρόνια παρουσίας στο χώρο της βιοτεχνολογίας έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία της στο χώρο. Κινητήριος δύναμη για όλους όσους εργάζονται στην Actelion είναι το πάθος τους για έρευνα και καινοτομία, για ανακάλυψη νέων φαρμάκων που αλλάζουν ριζικά τη θεραπευτική αντιμετώπιση των σπανίων παθήσεων και συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ασθενείς. Η είσοδός μας στη λίστα "Science Careers Top Employers Survey 2014" αποδεικνύει ότι όλοι εμείς στην Actelion μπορούμε και κάνουμε πράξη τις βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας μας: Καινοτομία, Εμπιστοσύνη, Ομαδικότητα και Ανοικτή Επικοινωνία, με στόχο τη δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος που παρακινεί και εμπνέει τους εργαζόμενους μας, πάντα με προσανατολισμό στο αποτέλεσμα.»

Ποιά είναι η Actelion:

Η Actelion, είναι η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή φαρμακευτική εταιρία βιοτεχνολογίας με διεθνή παρουσία που δραστηριοποιείται στην έρευνα, ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων φαρμάκων που καλύπτουν σημαντικές ιατρικές ανάγκες, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν είχαν φαρμακευτική αντιμετώπιση. Χαρακτηρίζεται ως μία φαρμακευτική εταιρεία «νέας» γενιάς καθώς συνδυάζει την καινοτομία, την ταχύτητα και την ευελιξία με την πειθαρχεία και την άριστη δομή λειτουργιών διεθνώς.

H Actelion, έχει ένα δυνατό ιστορικό σημαντικών επιδόσεων σε ό,τι αφορά στην έρευνα και ανάπτυξη, με έξι εγκεκριμένα φάρμακα παγκοσμίως, - ενώ ένα ακόμα νέο είναι σε τελικό στάδιο έγκρισης- για σπάνιες παθήσεις όπως η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, τα Δακτυλικά Έλκη που σχετίζονται με Σκληρόδερμα, η νόσος Gaucher τύπου 1, η νόσος Niemann-Pick τύπου C και η σπογγοειδής μυκητίαση σε Τ-λέμφωμα. Την ίδια στιγμή, - ένα ακόμα νέο φάρμακο για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση είναι σε τελικό στάδιο έγκρισης και εννέα καινοτόμα μόρια βρίσκονται στο στάδιο κλινικής ανάπτυξης.

Η Actelion, έχει περισσότερες από 30 θυγατρικές σε χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Ελβετία και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα, για περισσότερα από 12 χρόνια τώρα, η Actelion αναπτύσσει δυναμικά την παρουσία της, και παρά το κατά γενική ομολογία ασταθές περιβάλλον, λαμβάνει ενεργό ρόλο σε πρωτοβουλίες που αφορούν την ενημέρωση των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, αλλά και της Κοινότητας για τις σπάνιες παθήσεις, ενώ παράλληλα ανοίγει δρόμους καινοτομίας μεταξύ της Ελλάδας και εξειδικευμένων ερευνητικών κέντρων του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμη:

Actelion: Ακόμη και ένας ασθενής αποτελεί έμπνευση για εμάς

Σκληρόδερμα: «Φέτος Φοράμε και πάλι τα γάντια μας»

Βραβεία «Salus Index 2014»: Η ΒΙΑΝΕΞ στην 4η καλύτερη θέση της φαρμακοβιομηχανίας

Actelion: με την σφραγίδα του FDA αντιβιοτικό για λοιμώδη νοσήματα

Actelion: άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ για σκεύασμα ΠΑΥ

Μελέτη - ορόσημο για φάρμακο της Actelion, ανοίγει δρόμους σε ασθενείς με ΠΑΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ