ΦΑΡΜΑΚO

ASTELLAS: Διάκριση Επιχειρηματικής Αριστείας από την ΕΕΔΕ

Με το European Foundation for Quality Management (EFQM) - Committed to Excellence πιστοποιήθηκε η εταιρεία ASTELLAS PHARMACEUTICALS AEBE, στο πλαίσιο της Γιορτής της Επιχειρηματικής Αριστείας «ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2014», η οποία διοργανώθηκε στις 25 Νοεμβρίου από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

ASTELLAS: Διάκριση Επιχειρηματικής Αριστείας από την ΕΕΔΕ

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις του European Foundation for Quality Management (EFQM), καθώς αφορά στην δημιουργία δομών συνεχούς βελτίωσης της επιχείρησης και του δυναμικού της για την επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων (Αριστεία).

Ο Γενικός Διευθυντής της ASTELLAS, κ. Γεώργιος Λάιτμερ δήλωσε σχετικά «Η πιστοποίηση EFQM επιβεβαιώνει την δέσμευση της ASTELLAS στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της μέσα από τη δημιουργία δομών, που επιτρέπουν την καινοτομία, την ποιοτική και εργονομική εξέλιξη στη λειτουργία της. Περαιτέρω, συμβάλλει ουσιαστικά στην διαμόρφωση μίας κουλτούρας εργασίας η οποία δίνει πρόσθετη δυναμική στην επιχειρηματική μας ανάπτυξη, καθώς γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί στον τρόπο με τον οποίο οργανώνουμε, βελτιώνουμε, υλοποιούμε».

Την πιστοποίηση της εταιρείας ASTELLAS με το EFQM Committed to Excellence παρέλαβε ο κ. Ευστάθιος Γαβριελάτος - Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας & Συμμόρφωσης, ο οποίος ανέφερε «Με την πιστοποίηση που λάβαμε, εδραιώνουμε την ASTELLAS ως μία εταιρεία που λειτουργεί με γνώμονα την Αριστεία. Το EFQM έχει συμβάλλει στον καλύτερο προσανατολισμό των εργαζομένων και στην κατανόηση της δομής λειτουργίας μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιδιώκουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα στην καθημερινότητά μας. Δεσμευόμαστε για ακόμη υψηλότερες επιδόσεις!».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ τους παριστάμενους χαιρέτισαν ακόμα οι κ. Αθανάσιος Ρούλιας Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ, Σωτήρης Λεοντάρης επικεφαλής του τομέα εμπορίου & επενδύσεων της Βρετανικής Πρεσβείας, Μίλτος Κοζάνης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής Quality Leader of the Year και Eric Janssens, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διοίκηση Ποιότητας (European Organisation for Quality Management (EOQ).

Τι είναι το EFQM

Το Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM εφαρμόζεται στην Ελλάδα συστηματικά από το 2001, αποτελώντας ένα χρηστικό εργαλείο για κάθε Ελληνική Επιχείρηση. Το Ελληνικό Μοντέλο λαμβάνει υπόψη: το μέγεθος της ελληνικής επιχείρησης, τον χαρακτήρα της, τις συνήθειές της, την πληροφόρηση (ή μη πληροφόρηση) της, την εργοδοτική της συμπεριφορά, την επικοινωνία της εσωτερικά και εξωτερικά, την ευελιξία της και τη λήψη αποφάσεων ως διαδικασία της ελληνικής επιχείρησης.

Το EFQM, είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί για περισσότερα από 20 χρόνια κομβικό σημείο συνάντησης των άριστων επιχειρήσεων και οργανισμών με διεθνή προσανατολισμό, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον κλάδο τους. Το EFQM, με περισσότερα από 700 μέλη επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αντλεί και μοιράζεται με τα μέλη του τις Καλύτερες Επιχειρηματικές Πρακτικές μέσω πρωτοποριακών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών από ολόκληρο τον κόσμο. Το EFQM είναι ο δημιουργός του Μοντέλου της Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM (EFQM Excellence Model) και του Βραβείου Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM Excellence Award). Το EFQM σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα διατηρεί Εθνικό Εταίρο – National Partner Organization (NPO) ενώ σημειώνεται ότι για την Ελλάδα και την Κύπρο τον επίσημο αυτό ρόλο κατέχει η ΕΕΔΕ.

Τα πλεονεκτήματα εφαρμογής του Μοντέλου Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM είναι μεταξύ άλλων:
• Εμπέδωση κουλτούρας ποιότητας και δημιουργία πάθους και δέσμευσης μεταξύ του προσωπικού
• Βελτίωση του συστήματος διοίκησης
• Αυτοαξιολόγηση, ως εργαλείο εντοπισμού περιοχών που επιδέχονται βελτίωση
• Υιοθέτηση μέτρων που οδηγούν στην Επιχειρηματική Αριστεία
• Συστηματική εφαρμογή των Αρχών Επιχειρηματικής Αριστείας
• Ξεχωριστή και εγνωσμένου κύρους αναγνώριση
• Ανάληψη πρωτοβουλιών και ανάπτυξη καινοτομικής και δημιουργικής συμπεριφοράς.
• Γνώση των μηχανισμών για αποτελεσματική συμμόρφωση και συστηματική εφαρμογή του μοντέλου EFQM

Σχετικά με την ASTELLAS

H Astellas ιδρύθηκε το 2005 από τη συγχώνευση των εταιρειών Yamanouchi και Fujisawa.
Η βασική αποστολή της Εταιρίας είναι να συμβάλει στην βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, ανακαλύπτοντας σήμερα τις ιατρικές λύσεις του αύριο. Μέσα από την Έρευνα και Καινοτομία, προσφέρει στους ασθενείς παγκόσμια, πρωτοποριακά και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα στους τομείς που εξειδικεύεται και ηγείται – Μεταμόσχευση, Ουρολογία, Ογκολογία, Λοιμώξεις κ.α..
Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2005 η θυγατρική της Εταιρίας, Astellas Pharma Europe Ltd, με την επωνυμία Astellas Pharmaceuticals Α.Ε.Β.Ε. Η εταιρεία έχει τα κεντρικά γραφεία της στο Λονδίνο.