ΦΑΡΜΑΚO

Novo Nordisk: Συνεργασία με το MIT για την ανάπτυξη συσκευών χορήγησης φαρμάκων

Η Novo Nordisk θα συνεργαστεί με το Εργαστήριο Langer στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) για την ανάπτυξη συσκευών χορήγησης φαρμάκων νέας γενιάς.

Novo Nordisk: Συνεργασία με το MIT για την ανάπτυξη συσκευών χορήγησης φαρμάκων

Οι συσκευές αυτές θα είναι η εναλλακτική λύση στη στοματική ή παρεντερική έγχυση των πεπτιδίων. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις για την ανάπτυξη και την παραγωγή μιας αξιόπιστης συσκευής διανομής πεπτιδίων στο σώμα, με αποφυγή της πρόωρης αποικοδόμησης της ουσίας στο σώμα, με υπέρβαση των επιθηλιακών φραγμών, καθώς και περιορισμό της μεταβλητότητας της απορρόφησης (η οποία μπορεί να προκαλείται από την αλληλεπίδραση με την τροφή στο στομάχι).

Επίσης, ζητούμενο είναι η παραγωγή των πεπτιδίων αλλά και της συσκευής χορήγησης με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Η Novo θεωρεί ότι αν μπορούν να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις, οι συσκευές χορήγησης φαρμάκων υπόσχονται πολλά για τις ασθένειες όπου απαιτούνται συχνές ενέσεις, όπως ο διαβήτης.

Ο Robert Langer, καθηγητής και επικεφαλής του Εργαστηρίου Langer στο ΜΙΤ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την ανάθεση της έρευνας που χρηματοδοτείται από την Novo Nordisk για την αντιμετώπιση μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη επιστήμη και αφορά την χορήγηση των φαρμάκων».

Η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει μια σειρά ερευνητικών θέσεων που θα φιλοξενηθούν στο Εργαστήριο Langer και θα χρηματοδοτηθούν από τη Novo Nordisk. Η αρχική διάρκεια της συνεργασίας είναι τρία χρόνια.