ΦΑΡΜΑΚO

Η UCB πουλά αμερικανική θυγατρική της που ειδικεύεται στα γενόσημα

Η φαρμακευτική εταιρεία UCB, πωλεί αμερικανική θυγατρική της, ειδικευμένη στα γενόσημα φάρμακα.

Η UCB πουλά αμερικανική θυγατρική της που ειδικεύεται στα γενόσημα

Όπως ανέφερε ειδικότερα στις αρχές Σεπτεμβρίου ο οικονομικός Τύπος, η μεγάλη βελγική φαρμακευτική UCB προχώρησε την 1η Σεπτεμβρίου σε συμφωνία πώλησης της αμερικανικής της θυγατρικής, η οποία εδρεύει στο New Jersey, Kremers Urban, στην επίσης αμερικανική και εδρεύουσα στην Φιλαδέλφεια φαρμακοβιομηχανία γενόσημων φαρμάκων Lannett, έναντι 1,1 δις. €.

Σημειωτέον ότι η UCB είχε εξαγοράσει την Kremers Urban στο πλαίσιο της ευρύτερης εξαγοράς της γερμανικής φαρμακευτικής Schwartz Pharma το έτος 2006.

Η Kremers Urban, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων, χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα κερδοφορίας, ωστόσο η επί μακρόν επιδιωκόμενη πώλησή της σχετίζεται με την στρατηγική της UCB η οποία προσανατολίζεται στην επικέντρωση των δραστηριοτήτων της στα φάρμακα για την θεραπεία νόσων του κεντρικού νευρικού συστήματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Να σημειωθεί, ότι προς τα τέλη του περασμένου έτους, η UCB είχε συμφωνήσει να πωλήσει την Kremers Urban σε δύο αμερικανικά επενδυτικά ταμεία, έναντι συνολικού ποσού 1,35 δις. €, ωστόσο η εν λόγω πώληση δεν έλαβε τελικά χώρα εξαιτίας της επιβολής τότε πρόσθετων διοικητικών / κανονιστικών εμποδίων στην συμφωνία από την αμερικανική Υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (Food & Drug Administration).