ΦΑΡΜΑΚO

Κανονικά θα συνεχίσουν την αγωγή τους από τα νοσοκομεία οι χρονίως πάσχοντες - Λύση από το υπ. Υγείας

Κανονικά θα συνεχίσουν την αγωγή τους όσοι ασθενείς - χρονίως πάσχοντες- λαμβάνουν την θεραπεία τους από τα νοσοκομεία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Κανονικά θα συνεχίσουν την αγωγή τους από τα νοσοκομεία οι χρονίως πάσχοντες - Λύση από το υπ. Υγείας

Ειδικότερα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει προβεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου τα Νοσοκομεία να ανταποκριθούν στη χορήγηση φαρμάκων που αφορούν ευπαθείς ομάδες.

Έτσι όσοι λαμβάνουν αυξητικές ορμόνες, αντιρετροϊκά σκευάσματα και φάρμακα για την αιμορροφιλία θα συνεχίσουν κανονικά την αγωγή τους από τα Νοσοκομεία που καλύπτουν τη θεραπεία τους.

Να σημειωθεί, ότι την αγωνία του για τις σημαντικές και επαναλαμβανόμενες ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων που παρατηρούνται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ", είχε εκφράσει πριν μερικές ημέρες, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» με επιστολή του προς τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Θάνο Δημόπουλο.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι ελλείψεις πρατηρούνται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ο υπηρεσιακός χαρακτήρας της κυβέρνησης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τη χρονική μετάθεση της πολιτικής παρέμβασης μετεκλογικά, όπως αναφέρει.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλείψεις σε αντιρετροϊκά φάρμακα στο ΑΧΕΠΑ τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καταγγέλει η Θετική Φωνή