ΦΑΡΜΑΚO

Εντός της εβδομάδος το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Στα χέρια του ΕΟΦ βρίσκεται πλέον η λίστα με όλες τις διορθώσεις στις τιμές των φαρμάκων, μετά την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων την Κυριακή το πρωί και μετά από μία σειρά μαραθώνιων συνεδριάσεων τις τελευταίες ημέρες.

Εντός της εβδομάδος το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πλέον οι επικεφαλής της Επιτροπής εκτιμούν ότι το δελτίο τιμών φαρμάκων θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή.

Η διοίκηση του ΕΟΦ, αφού παραλάβει την λίστα θα την δώσει στον υπουργό Υγείας προς υπογραφή. Παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς, εκτιμούν ότι μετά την έκδοση του δελτίου τιμών η αγορά θα ομαλοποιηθεί, καθώς δεν θα υπάρχουν λάθη και στρεβλώσεις που ίσχυαν μεχρι σήμερα στις τιμές των σκευασμάτων και που με μεγάλη φροντίδα και άοκνα δούλεψαν όλα τα μέλη της Επιτροπής.

Οι ίδιοι παράγοντες επίσης, αναφέρουν ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για εξοικονόμηση, ωστόσο άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία εξοικονόμηση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ στο σύστημα, η οποία θα προκύψει από την έκδοση του δελτίου τιμών.

Να θυμίσουμε ότι τα μέλη της Επιτροπής, εργάστηκαν πάνω σε 78 ενστάσεις που είχαν καταθέσει οι φαρμακοβιομηχανίες (ελληνικές και ξένες) με μέσο όρο περίπου τρία σκευάσματα (που ήθελαν διόρθωση στις τιμές τους) από την κάθε εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων σήμερα, με την ελπίδα να οριστικοποιηθούν οι διορθώσεις

Την Δευτέρα νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων - Στην τελική ευθεία οι διορθώσεις των 78 ενστάσεων