ΦΑΡΜΑΚO

Πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στέλνει σήμερα ο ΣΦΕΕ στον Καρόνε & την ηγεσία του υπ. Υγείας

Το πλαίσιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΣΦΕΕ ως ισοδύναμα μέτρα αναφορικά με το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης και του νοσοκομειακού clawback, θα επεξεργαστούν σήμερα τα μέλη του ΣΦΕΕ σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στέλνει σήμερα ο ΣΦΕΕ στον Καρόνε & την ηγεσία του υπ. Υγείας

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Στόχος, αφού επεξεργαστούν το εν λόγω πλαίσιο και συμφωνήσουν, να το αποστείλουν στην συνέχεια στον επικεφαλής της Τρόικας σε θέματα φαρμάκου Τζουζέπε Καρόνε και ταυτόχρονα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι στόχοι δεν αλλάζουν και δεν διαπραγματεύονται (είναι μνημονιακοί άλλωστε) επαναλαμβάνει με έμφαση στο onMed ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης, αλλά αυτό που μπορούμε τώρα να πετύχουμε, είναι να καθορίσουμε εμείς την διαδρομή, πως δηλαδή θα πετύχουμε τους στόχους τόσο της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης των 1,945 δις ευρώ και της νοσοκομειακής δαπάνης των 570 εκατ. ευρώ (από την οποία προκύπτει και το νοσοκομειακό clawback).

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΦΕΕ – και τα οποία στηρίζει και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας- τα οποία περιλαμβάνονται στην αναφορά που θα αποστείλει ο Σύνδεσμος στον κ. Καρόνε, είναι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία, δημιουργία Μητρώων ασθενών, Πρωτόκολλα, Σύνδεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με όλο το σύστημα και ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

Με τις μεταρρυθμίσεις αυτές, συνεχίζει ο κ. Αποστολίδης, θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την διαρκή στοχοποίηση του κλάδου, στοχοποίηση που έχει να κάνει μόνο με διαρκείς μειώσεις και υποβάθμιση και να αρχίσουμε να μιλάμε για ανάπτυξη, εξωστρέφεια και επόμενη ημέρα για έναν κλάδο που έχει να προσφέρει πολλά στην οικονομία, στην υγεία και στην αγορά εργασίας.

Στην συνάντηση δε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προταθεί από την πλευρά του ΣΦΕΕ, η δημιουργία ενός Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ φαρμακοβιομηχανίας και ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί με διάρκεια χρόνου.

Διαβάστε ακόμη:

Πράσινο φως Καρόνε στον ΣΦΕΕ, για διαπραγμάτευση φαρμακοβιομηχανίας με την κυβέρνηση

Η Γ.Γ. Βιομηχανίας παραγγέλνει μελέτη για τις προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Πρόταση για Σύμφωνο Συνεργασίας κυβέρνησης & βιομηχανίας θα θέσει ο ΣΦΕΕ στον Καρόνε στις 11 Ιανουαρίου