ΦΑΡΜΑΚO

Με εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας συναντήθηκε ο Δ. Μάρδας

Mε εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας συναντήθηκε εχθές ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων συναντήσεων με εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις με άλλους εξωστρεφείς κλάδους, όπως ο κατασκευαστικός, και ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας συναντήθηκε ο Δ. Μάρδας

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το περιεχόμενο της διαδικτυακής πύλης «ΑΓΟΡΑ», η οποία περιέχει πληροφορίες για την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων (κατάλογοι εισαγωγέων ανά χώρα, στατιστικά διμερούς εμπορίου, κ.α.) και, ακολούθως, η νέα στρατηγική οικονομικής διπλωματίας και ο προγραμματισμός επιχειρηματικών αποστολών για την χρονική περίοδο 2016-2017. Παράλληλα, τονίσθηκε η προτεραιότητα που δίνεται εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές φαρμάκων στις χώρες-στόχους, σύμφωνα με τον ανωτέρω προγραμματισμό.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ξένες αγορές, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε συμφωνήθηκε η αναλυτική καταγραφή τους και η στενότερη συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρχές εξωτερικού, με σκοπό την αύξηση των εξαγωγών φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων σε επιλεγμένες αγορές.