ΦΑΡΜΑΚO

Ηπατίτιδα C: Απόφαση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών, επιβεβαιώνει την καινοτομία φαρμάκου

Ανακριβείς χαρακτηρίζει η φαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Γιατρών του Κόσμου καθώς και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν σχετικά με την μερική ανάκληση της πατέντας του φαρμάκου Sofosbuvir για την Ηπατίτιδα C.

Ηπατίτιδα C: Απόφαση του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών, επιβεβαιώνει την καινοτομία φαρμάκου

Συγκεκριμένα, η Gilead αναφερόμενη στην απόφαση του Τμήματος Ενστάσεων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών που αφορά την Ευρωπαϊκή Πατέντα (EP 2203462), η οποία καλύπτει τη δραστική ουσία Sofosbuvir, σημειώνει ότι «η υπό εξέταση πατέντα του Sofosbuvir δεν ανακλήθηκε μερικώς, όπως δημοσιεύθηκε, καθότι τέτοια διαδικασία μερικής ανάκλησης δεν προβλέπεται» και συμπληρώνει πως «η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη καινοτομία της ανάπτυξης του sofosbuvir».

Διευκρινίζει, επίσης, ότι το Τμήμα Ενστάσεων του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πατεντών κατά τη συνεδρίασή του στις 5/10/2016, επικύρωσε την Ευρωπαϊκή Πατέντα (EP 2203462) η οποία καλύπτει τη δραστική ουσία Sofosbuvir.
«Tο Τμήμα Ενστάσεων οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία όσοι εξέφραζαν αντιρρήσεις έναντι της κατοχυρωμένης πατέντας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς όλα τα επιχειρήματά τους.

Παρόλο που το Τμήμα Ενστάσεων απέρριψε κάποιους επιμέρους ισχυρισμούς της πατέντας που αφορούν σε τεχνικά ζητήματα, οι υπόλοιποι ισχυρισμοί παραμένουν σε ισχύ και καλύπτουν το Sofosbuvir. Κατόπιν τούτου, η υφιστάμενη πατέντα θα τροποποιηθεί αναλόγως» τονίζει η Gilead Sciences.

Διαβάστε ακόμη:

Ασθενείς με Ηπατίτιδα: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού - Χωρίς πρόσβαση στην θεραπεία & στον γιατρό