ΦΑΡΜΑΚO

Έλληνας επικεφαλής της Pfizer Hellas μετά από 7 χρόνια - Ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης

Έλληνας επικεφαλής της Pfizer Hellas μετά από 7 χρόνια - Ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης

Ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης ανέλαβε από την 1η Ιουνίου 2017 τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer Hellas, καθώς και επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας Internal Medicines στην Ελλάδα.

Για τον συμβολισμό της ιστορίας να πούμε, ότι ο κ. Ραγκούσης αναλαμβάνει τα ηνία της φαρμακευτικής μετά από 7 χρόνια, όπου η Pfizer Hellas, είχε στο τιμόνι της ξένους επικεφαλής.

Ο κ. Ραγκούσης διαδέχεται τον κ. Jim Sage, ο οποίος τοποθετήθηκε επικεφαλής Retail & Government της επιχειρησιακής μονάδας Pfizer Essential Health στις Η.Π.Α.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο και βαθιά γνώση της ελληνικής αγοράς, ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης ήταν έως τώρα επικεφαλής της Pfizer Essential Health στην Ελλάδα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σε εξίσου σημαντικές θέσεις, συγκεντρώνοντας σημαντική εμπειρία από πολλά τμήματα, τόσο για καινοτόμα όσο και για νοσοκομειακά και καθιερωμένα φάρμακα.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που αναλαμβάνω την ηγεσία της Pfizer Hellas, μιας εταιρείας που έχει ισχυρή και σταθερή παρουσία στη χώρα για πάνω από 57 χρόνια και προσφέρει στους Έλληνες ασθενείς θεραπείες για τη διαχείριση ευρέος φάσματος ασθενειών. Ο νέος αυτός ρόλος συνοδεύεται και από μια μεγάλη ευθύνη, που με χαρά δέχομαι: τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της εταιρείας μας στην ελληνική αγορά σε μια οικονομικά και επιχειρηματικά δύσκολη συγκυρία αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρικής μας κουλτούρας, που έχει αποφέρει τόσες διακρίσεις στους τομείς της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του εργασιακού περιβάλλοντος. Παράλληλα όμως, αποτελεί ουσιαστική αποστολή, τόσο για εμένα όσο και για όλον τον οργανισμό, να συνεισφέρουμε έμπρακτα στη δημιουργία ενός σταθερού και βιώσιμου υγειονομικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες».

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός: Οι περιοχές που μπαίνουν και βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» - Τι ισχύει σε όλη τη χώρα

Υπόθεση βιτριόλι: Τι αναφέρει ο εισαγγελέας στην πρόταση «φωτιά» προς το δικαστικό συμβούλιο

Ηλιόπουλος στο Newsbomb.gr: Ο κ. Χατζηδάκης θα προσπαθήσει να φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα

Top10: Δέκα πράγματα που αποδεικνύουν τη μεγαλοφυία του Jeff Bezos

Τα τερατόμορφα πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας (photos)

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Θέμα υπευθυνότητας τα self test - Στο χέρι μας η βελτίωση

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στον προθάλαμο του εισαγγελέα ένας ακόμη ηθοποιός για βιασμό- Νέες καταγγελίες

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πόσα ενεργά ηφαίστεια έχει η Ελλάδα και ποια είναι τα πιο επικίνδυνα;

Παύλος Φύσσας: Σαν σήμερα γεννήθηκε το σύγχρονο σύμβολο του αντιφασισμού (pics & vids)

Εξηγώντας το «μπρα ντε φερ» στην ανατολική Ουκρανία: Τι γίνεται στα σύνορα με τη Ρωσία

Θρίλερ με την εξαφάνιση 33χρονου από το Αμύνταιο: Το πρόσωπο – «κλειδί» που αναζητά η οικογένειά του

Ο λόγος που ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει Βασιλιάς (pics)