ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση - Στηρίζει θερμά τις κινήσεις των φαρμακοποιών Αττικής & Πειραιά

Σε μείζον ζήτημα αναδύεται τελικά το θέμα της άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ για ιατροτεχνολογικά και αναλώσιμα που αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά, καθώς οι τελευταίοι, παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιανουάριο. 

ΠΦΣ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση - Στηρίζει θερμά τις κινήσεις των φαρμακοποιών Αττικής & Πειραιά

Χθες, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ απηύθυνε έκκληση και στις δύο πλευρές, να βρεθεί λύση, προκειμένου κανείς διαβητικός, να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα αναγκαία του αναλώσιμα.

Το Δ.Σ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16/9/2017 ημέρα Σάββατο με τα εξής θέματα:

- Την πορεία πληρωμών φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και διαιτητικών σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

- Την αντιμετώπιση ζητημάτων της σύμβασης τα οποία χρήζουν αναθεώρησης, πχ: τιμές αποζημίωσης μικρότερες των χονδρικών τιμών κ.α

- Την συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε λοιπά τρέχοντα συνδικαλιστικά ζητήματα.

Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα, να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος για εξόφλησή τους, καλώντας ταυτόχρονα την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να προχωρήσει στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής τους.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Κανείς διαβητικός χωρίς τα αναγκαία αναλώσιμα - Έκκληση σε ΕΟΠΥΥ & φαρμακεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ