ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί Ροδόπης: 50.000 φυλλάδια για την ορθή χρήση των φαρμάκων

Φαρμακοποιοί Ροδόπης: 50.000 φυλλάδια για την ορθή χρήση των φαρμάκων

Συνεχίζει την καμπάνια του για την ορθή χρήση των φαρμάκων με τη διανομή 50.000 ενημερωτικών έγχρωμων δισέλιδων φυλλαδίων, σε όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα του Δήμου Κομοτηνής, με τους λογαριασμούς του νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής, o Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

Η παραπάνω δράση υλοποιείται, παράλληλα με τις ομιλίες καθ' όλη τη χρονιά στους μαθητές των 27 Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης,

Όπως αναφέρουν οι επικεφαλής του Συλλόγου, «Με τα φυλλάδια αυτά, υπό μορφή συνοπτικών επισημάνσεων, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας καθώς και υπογραμμίζουμε όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους κατά τη λήψη των φαρμάκων, ακόμη και εάν αυτό είναι Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.

Αναδεικνύουμε τα προβλήματα που προκύπτουν, ειδικά στους νέους, με την αγορά φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής ή και προϊόντων υγιεινής περιποίησης από σημεία μη ελεγχόμενα από τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας ( πχ διαδίκτυο, παρεμπόριο, μη πιστοποιημένους προμηθευτές κλπ ). Αναφερόμαστε στους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, στην επιτακτική ανάγκη της πρόληψης και του εμβολιασμού, στις συνέπειες του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες, στη νικοτίνη και στο αλκοόλ, στις σοβαρότατες παρενέργειες από τη χρήση αναβολικών και στην ανακύκλωση ληγμένων ή μη φαρμάκων.

Ασπίδα στους κινδύνους αυτούς είναι ο φαρμακοποιός και το φαρμακείο, 24 ώρες το 24ωρο, με υπηρεσίες για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, για τις χρόνιες νόσους, τη δοσολογία, τις παρενέργειες, τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και την προφύλαξη - καθοδήγηση από κάθε ενδεχόμενη υπερβολική ή άνευ λόγου λήψη φαρμάκων ή εξάρτηση».

Διαβάστε ακόμη:

ΙΟΒΕ: 7 στους 10 Έλληνες εμπιστεύονται τα ΜΗΣΥΦΑ - Πιο οικονομικά ακόμη και από ιατρική συνταγή

Το ΚΕΕΛΠΝΟ της Ευρώπης χτυπά το καμπανάκι: Μεγάλη προσοχή στη χρήση αντιβιοτικών