ΦΑΡΜΑΚO

ΠΕΦ: Πρόεδρος ο κ. Θεόδωρος Τρύφων για δεύτερη συνεχή θητεία

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), που εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση των Μελών, και προχώρησε στην επιλογή του νέου Προεδρείου της ΠΕΦ.

ΠΕΦ: Πρόεδρος ο κ. Θεόδωρος Τρύφων για δεύτερη συνεχή θητεία

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων είναι ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΦ για δεύτερη συνεχή θητεία και όπως όλα δείχνουν και στη νέα θητεία, η στοχοθεσία του, είναι να αναδείξει το ελληνικό φάρμακο και την ελληνική παραγωγή, ως λύση για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας, για την κοινωνία και για την ανάπτυξη.

Στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, συμμετείχε το σύνολο των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών.

Τα μέλη της ΠΕΦ τοποθετήθηκαν σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία αλλά και την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου που πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των ασθενών, του συστήματος υγείας και της ελληνικής οικονομίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ, το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, αποτελείται από τους:

 • Πρόεδρος: Θεόδωρος Τρύφων
 • Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Κωλέτης
 • Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Δέμος
 • Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Κάτσος
 • Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Παπάζογλου
 • Ταμίας: Νικόλαος Μπουφίδης
 • Μέλος: Σίμος Αναστασόπουλος
 • Μέλος: Νικόλαος Ρασσιάς
 • Μέλος: Κωνσταντίνος Παχής
 • Αναπληρωματικό Μέλος: Αντώνης Ευμορφιάδης
 • Αναπληρωματικό Μέλος: Ευάγγελος Ζέκκας
 • Αναπληρωματικό Μέλος: Γεώργιος Γκαρμπολάς

Μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΦ, κ. Θεόδωρος Τρύφων προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι ένας από τους πιο δυναμικούς, αναπτυξιακούς κλάδους της οικονομίας μας. Παράγουμε φάρμακα άριστης ποιότητας σε προσιτές τιμές, τα οποία χαίρουν της εμπιστοσύνης ιατρών και ασθενών εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια. Με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού φαρμάκου ως λύσης για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας, για την κοινωνία και για την ανάπτυξη».

Να σημειώσουμε, ότι σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Τρύφων πριν δύο ημέρες, μίλησε με καυστικά λόγια για τις Μνημονιακές πολιτικές τονίζοντας μεταξύ άλλων: «το ελληνικό φάρμακο αντιμετωπίστηκε καταχρηστικά και άνισα από την Τρόικα. Το αποτέλεσμα περιγράφει μια διαχρονική πολιτική που εστιάζει σε μέτρα που χτυπούν υπέρμετρα την ελληνική παραγωγή, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων». Έχουμε υποβάλλει τεκμηριωμένες αναλύσεις και προτάσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΦ προσθέτοντας ακόμη τα εξής: «Είναι επιτέλους ανάγκη να διαμορφωθεί μια εθνική πολιτική για το φάρμακο που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των ασθενών στην περίθαλψη σε ένα νομικό και κανονιστικό περιβάλλον χωρίς στρεβλώσεις. Ένα τέτοιο περιβάλλον θα επιτρέψει και στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία - που αποτελεί ουσιώδη πυλώνα απασχόλησης και ανάπτυξης- να λειτουργήσει χωρίς δεσμά, αιφνιδιασμούς και αντικίνητρα. Και έτσι, πέραν της κάλυψης των εθνικών αναγκών με ποιοτικά και οικονομικά φάρμακα, να αναδειχτεί σε περιφερειακή δύναμη παραγωγής φαρμάκων υψηλών προδιαγραφών».

Διαβάστε ακόμη:

Τρύφων: Η φαρμακοβιομηχανία θύμα των Μνημονίων - Εθνική Στρατηγική τώραΣΦΕΕ & PIF: Παρέμβαση κόλαφος για κοινωνία, φάρμακο, Novartis και την έξοδο από το Μνημόνιο

Έρχεται ρύθμιση για μείωση της συμμετοχής των ασθενών - Το παράδειγμα των ανασφάλιστων

Τρύφων: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μένει Ελλάδα - Τρείς ευκαιρίες για την επόμενη ημέρα

Έκκληση ΠΕΦ: Να σπάσει ο φαύλος κύκλος των ανεπαρκών προϋπολογισμών

ΠΕΦ: Με αφανισμό κινδυνεύουν 6 στα 10 εγχωρίως παραγόμενα φάρμακα - Μεταρρυθμίσεις έστω και τώρα