ΦΑΡΜΑΚO

Ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ - Σύνθημά του, ένας ισχυρός Σύνδεσμος

Με κυρίαρχο σύνθημά του «Ένας ισχυρός και ενωμένος Σύνδεσμος με συντεταγμένους κανόνες εσωτερικής λειτουργίας, με ξεκάθαρη διοικητική δομή, με στελεχιακό δυναμικό υψηλής κατάρτισης και με βασικό Οδηγό την προσαρμογή της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης», αναλαμβάνει τα ηνία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ - Σύνθημά του, ένας ισχυρός Σύνδεσμος

Επιμέλεια: Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου

Ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς είναι ο νέος πρόεδρος του κορυφαίου Συνδέσμου του κλάδου για τα επόμενα τρία χρόνια και αναλαμβάνει το τιμόνι του ΣΦΕΕ σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και μεγάλες προκλήσεις. Μία από αυτές, είναι το ανοιχτό μέτωπο της υπόθεσης Novartis, αλλά και η ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στη φαρμακευτική πολιτική, με κομβικό σημείο τον Αύγουστο του 2018, που τυπικά η Ελλάδα εξέρχεται του Μνημονιακού Προγράμματος (ωστόσο θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμη Εποπτεία).

Ειδικότερα, χθες Δευτέρα 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου,

Αναπληρωτής Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας,

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ.

1) κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης

2) κ. Ιωάννης Βλόντζος υπεύθυνος Αξιολόγησης και Διαπραγμάτευσης Τεχνολογιών Υγείας, με αναπληρωτή τον Σπύρο Φιλιώτη

3) κ. Μάρκος Γερασόπουλος υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης

4) Μάριος Κοσμίδης υπεύθυνος Τιμολόγησης

5) Δρ. Χρήστος Δάκας υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών

6) κ. Σταύρος Θεοδωράκης υπεύθυνος Επικοινωνίας

Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης: Εξελέγη o κ. Δημήτριος Αναγωστάκης

Ταμίας: Εξελέγη ο κ. Χάρης Ναρδής

Μέλη οι κ.κ.:

  • Νικόλαος Βαρελάς
  • Παναγιώτης Γιαννουλέας
  • Κωνσταντίνος Ευριπίδης
  • Μάριος Κάτσικας
  • Ζαχαρίας Ραγκούσης

Σημειώνεται ότι την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με τη Γενική Δ/νση της EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο Γενικός Δ/ντης ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε μετά την εκλογή του: «Η περίοδος που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη και ο καλύτερος τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, έτσι ώστε η φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Σύνδεσμο με συντεταγμένους κανόνες εσωτερικής λειτουργίας, με ξεκάθαρη διοικητική δομή, με στελεχιακό δυναμικό υψηλής κατάρτισης και ικανοτήτων που να εκφράζει διαχρονικά και σε όλο το εύρος της, τη διαφορετικότητα της φαρμακοβιομηχανίας. Οδηγοί μας για το μέλλον είναι η προσαρμογή της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, ο σεβασμός στην καινοτομία, ο έλεγχος της ζήτησης και της υποκατάστασης, καθώς και η στήριξη της τοπικής παραγωγής, ώστε να αποκατασταθεί, προς όφελος του ασθενή, η ισορροπία που έχει απολεσθεί».

Διαβάστε ακόμη:

ΣΦΕΕ εκλογές: Το νέο 15μελές ΔΣ - Έτος αφετηρία το 2018, αλλά απαιτείται σχέδιο δράσης



ΣΦΕΕ: Η φαρμακοβιομηχανία θέλει πραγματικές μεταρρυθμίσεις & μία νέα αρχιτεκτονική για την υγεία

Εκλογές ΣΦΕΕ: Η φαρμακοβιομηχανία θέλει πίσω την κανονικότητα & την περηφάνια της...

Εκλογές ΣΦΕΕ: Εκκωφαντικό «όχι» Παπαταξιάρχη - Είναι η στρατηγική, ανόητε, όχι τα πρόσωπα...

Γ. Βλόντζος: Έλεγχος σε όλα τα σημεία του συστήματος υγείας, με μεγαλύτερη σύνεση

Η αισιοδοξία του κ. Τσίπρα, ο ρεαλισμός της φαρμακοβομηχανίας & η σύζυγος του Καίσαρα