ΦΑΡΜΑΚO

Θεραπεία με ιντερφερόνη β σε εγκύους: Σημαντική συνεργασία Bayer, Biogen, Merck KGaA & Novartis

Θεραπεία με ιντερφερόνη β σε εγκύους: Σημαντική συνεργασία Bayer, Biogen, Merck KGaA & Novartis

Νέα δεδομένα ασφάλειας σχετικά με τη θεραπεία με ιντερφερόνη βήτα σε εγκύους, ανακοινώνει η φαρμακευτική Bayer.

Ειδικότερα, η Bayer, η Biogen, η Merck KGaA και η Novartis αναμένεται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα μεγαλύτερης προοπτικής μελέτης σε εγκύους που έλαβαν θεραπεία με IFNβ!

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (AAN) από τις 21 έως τις 27 Απριλίου στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η έκβαση της εγκυμοσύνης δεν επηρεάστηκε αρνητικά από τη θεραπεία με IFNβ πριν από τη σύλληψη και / ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ανεξάρτητα από το τρίμηνο της λήψης θεραπείας.

«Η διάγνωση πολλαπλής σκλήρυνσης γίνεται πολλές φορές σε γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικία που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια. Το γεγονός ότι από τη μελέτη είδαμε «ότι η θεραπεία με ιντερφερόνη βήτα δεν επηρέασε δυσμενώς την εγκυμοσύνη και το μωρό, έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο Fernando Duarte Caron, Διευθυντής του τμήματος Νευρολογίας των Ιατρικών Υποθέσεων στη Bayer. «Τα νέα αποτελέσματα έρχονται να καλύψουν το κενό πληροφόρησης για τις εγκύους σχετικά με τη θεραπεία με ιντερφερόνη βήτα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, καθώς η ιντερφερόνη βήτα είναι απαραίτητη για πολλούς ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, αποτρέποντας τη δραστηριότητα της νόσου και έχοντας μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην πορεία της».

Περισσότερα από 25 χρόνια κλινικής εμπειρίας έχουν καταδείξει το ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας και την καλή ανοχή του Betaferon®. Ωστόσο, τα δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία με ιντερφερόνη βήτα που χρησιμοποιήθηκε μέχρι την εγκυμοσύνη είναι περιορισμένα.

Σχετικά με τη μελέτη

Το μητρώο εγκυμοσύνης (Pregnancy Registry) είναι μια ευρωπαϊκή προοπτική μελέτη παρατήρησης που διενεργήθηκε από την Bayer, την Biogen, την Merck KGaA και τη Novartis, το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου 2009 και Ιουνίου 2017. Μέχρι το 2015, μόνο οι γυναίκες που είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση και λάμβαναν θεραπεία με ένα από τα εγκεκριμένα σκευάσματα με IFNß πριν τη σύλληψη ή οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμμετείχαν στη μελέτη. Από το 2015, η μελέτη περιέλαβε επίσης γυναίκες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με IFNß χωρίς επιβεβαιωμένη διάγνωση πολλαπλής σκλήρυνσης ή επιβεβαιωμένη εγκυμοσύνη από επαγγελματία υγείας, καθώς και περιπτώσεις που εντοπίστηκαν από προγράμματα υποστήριξης ασθενών (PSP).

Κατά το σύνολο της χρονικής διάρκειας της μελέτης, 2447 έγκυοι εγγράφηκαν στη μελέτη. Η έκβαση της εγκυμοσύνης καταγράφηκε σε 948 περιπτώσεις. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν σχετικά με την έκβαση της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν την εξωμήτρια κύηση, τον εθελούσιο τερματισμό εγκυμοσύνης, τις αυθόρμητες αποβολές, το θάνατο εμβρύου, τη θνησιγένεια ή συγγενείς ανωμαλίες.

Περισσότερο από το 80% (n = 777/948) από τις εγκυμοσύνες είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση υγιούς βρέφους χωρίς συγγενείς ανωμαλίες. Το 18% των εγκυμοσύνων ήταν είτε εξωμήτριες κυήσεις, είτε είχαν ως αποτέλεσμα τον εθελούσιο τερματισμό εγκυμοσύνης, τις αυθόρμητες αποβολές, το θάνατο εμβρύου, τη θνησιγένεια ή συγγενείς ανωμαλίες. Η συχνότητα αυθόρμητων αποβολών και γεννήσεων με συγγενείς ανωμαλίες ήταν σύμφωνη με εκείνη που αναφέρεται για τον γενικό πληθυσμό.

Συμπερασματικά, τα συνολικά στοιχεία από το ευρωπαϊκό μητρώο εγκυμοσύνης για τις INFß επιβεβαίωσαν το ευνοϊκό προφίλ οφέλους/κινδύνου της θεραπείας με IFNß στην πολλαπλή σκλήρυνση.

Σχετικά με το Betaferon®

Το Betaferon® αποτελεί το πρώτο φάρμακο τροποποίησης της νόσου που κυκλοφόρησε για την πολλαπλή σκλήρυνση και είναι μια καθιερωμένη θεραπεία σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, το Betaferon έχει εγκριθεί για όλες τις υποτροπιάζουσες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης.

Διαβάστε ακόμη:

Έκθεση στον ήλιο: Πότε και πόσο μειώνει τον κίνδυνο πολλαπλής σκλήρυνσης

Barroca: Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την κρίση - Η Ευρώπη θέλει κοινές λύσεις για την υγεία

Καρκίνος: Θεραπεία της Bayer αποτελεσματική σε καρκίνους

BEST OF NETWORK

Συνωστισμός στα καταστήματα: Το σχέδιο για να αποφευχθεί έξαρση του κορονοϊού και σκληρό lockdown

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Πώς οδηγήθηκε στην καταγγελία - Τι είπε στην κατάθεση της

Τραγωδία στο Μάτι: Την ηγεσία της Πυροσβεστικής «δείχνουν» στελέχη της ΕΛΑΣ και της Τροχαίας

Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή στις καταιγίδες, συνθήκες χιονοθύελλας στη Θράκη (vid)

Κορονοϊός: Πόσα εμβόλια περιμένουμε στην Ελλάδα ανά εταιρεία - Πόσοι εμβολιάζονται κάθε μέρα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Άνοιξε η πλατφόρμα – Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις

Κορονοϊός – Σύψας: Με τις εικόνες που είδαμε δεν ξέρω αν η αγορά μπορεί να είναι ανοιχτή

Masterchef 5: Έπεσε το ίντερνετ με τον «κλώνο» του Κουτσόπουλου – Τρόλαρε και ο ίδιος ο σεφ

Εμβόλιο κορονοϊού: Θρίλερ με άτομο που πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό του

Φρίκη: Δασκάλα κακοποίησε και βίασε 74 μαθήτριές της

Γυμνάσια - Λύκεια: Πότε μπορεί να μπει «παύλα» στη βαθμολογία 4μήνου

Master Chef: Η πρώτη παίκτρια που μπαίνει με τρία «ναι» στο παιχνίδι