ΦΑΡΜΑΚO

Η Merck γιορτάζει τα 350 χρόνια της με... ανεξάντλητη περιέργεια

Με βασικό σύνθημα “Always curious – Imagine the next 350 years”, «Ανεξάντλητη περιέργεια – Ας φανταστούμε τα επόμενα 350 χρόνια», η φαρμακευτική εταιρεία Merck, γιόρτασε πριν μία εβδομάδα, την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την πορεία των 350 ετών της.

Η Merck γιορτάζει τα 350 χρόνια της με... ανεξάντλητη περιέργεια

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μία πορεία ενδιαφέρουσα, ήρεμη, έντονη με πολλούς και πλούσιους σταθμούς και σίγουρα με μία ανεξάντλητη περιέργεια, η οποία την οδήγησε πολύ ψηλά, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και σε υγειονομικό.

Ο Ιωάννης Βλόντζος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Ελλάδος, που επέστρεψε πριν λίγο καιρό από την γειτονική Τουρκία μετά από χρόνια στο τιμόνι της εκεί Merck, ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς, ο οποίος υποδέχθηκε περισσοτέρους από 300 επίσημους καλεσμένους.

Ο κ. Βλόντζος ανέφερε στην ομιλία του: «Το 1668, ο φαρμακοποιός Friedrich Jacob Merck έθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο γι’ αυτό που είναι σήμερα η Merck - μια παγκόσμια εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας. Τα 350 χρόνια είναι ένας απίστευτος αριθμός, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς όλα όσα έχουν συμβεί στον κόσμο της επιστήμης από το 1668 μέχρι σήμερα. Είμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη συνεισφορά της Merck και παραμένουμε περίεργοι για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον!».

Τόνισε ακόμη: «Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της Merck Ελλάδος που καθημερινά δίνει τον αγώνα της και να εκφράσω την απέραντη εκτίμησή μου σε όλους τους συναδέλφους που από το 1971, που ιδρύθηκε η Merck στην Ελλάδα, βάζουν το λιθαράκι τους στο μωσαϊκό των επόμενων 350 χρόνων της Merck! Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας ενδυναμώνετε στο κοινό μας όραμα και βρίσκεστε στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύοντας την παρουσία μας και ενθαρρύνοντας τη δυναμική μας!».

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 350 χρόνων της Merck και της Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο κ. Ιωάννης Βλόντζος ανακοίνωσε μία γιορτινή πράξη αγάπης από τη Merck Ελλάδος. Όλοι οι εργαζόμενοι της Merck συμμετείχαν σε ένα ψηφιακό ταξίδι στο χρόνο και στα σημαντικότερα ορόσημα της εταιρείας. Σχηματίζοντας μία αλυσίδα και περνώντας τη σκυτάλη ο ένας στον άλλον, ολοκλήρωσαν όλοι μαζί το ψηφιακό ταξίδι προσφέροντας ως δωρεά 3.500 γεύματα σε μαθητές της Αττικής, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Iνστιτούτου Prolepsis, με στόχο την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και την προαγωγή της υγείας των μαθητών.

Πολλές εκδηλώσεις για τα 350 χρόνια ιστορίας της Merck έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και άλλες θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες από θυγατρικές της Merck σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με σύνθημα “Always curious – Imagine the next 350 years” | «Ανεξάντλητη περιέργεια – Ας φανταστούμε τα επόμενα 350 χρόνια», καθώς η περιέργεια ήταν ανέκαθεν η δύναμη που οδηγεί τη Merck και προωθεί μια κουλτούρα πάθους για την επίτευξη ανθρώπινης προόδου και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Στοιχεία

Ίδρυση 1668 ως φαρμακείο στο Darmstadt από τον Friedrich Jacob Merck

Εργαζόμενοι 53.000

Χώρες 66

Επιχειρηματικοί κλάδοι

ΥΓΕΙΑ │ Θεραπείες για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως ο καρκίνος, η πολλαπλή σκλήρυνση, οι καρδιομεταβολικές παθήσεις, η υπογονιμότητα.

ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ │ Τεχνολογίες, εργαστηριακά υλικά και υπηρεσίες για απλούστερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή ερευνών και παραγωγή βιοτεχνολογικών προϊόντων.

ΥΛΙΚΑ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ │ Εξειδικευμένα χημικά προϊόντα για απαιτητικές εφαρμογές, π.χ.υγροί κρύσταλλοι, υλικά OLED, εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά για οθόνες και εφαρμογές φωτισμού, χρωστικές ύλες για επιστρώσεις και καλλυντικά, υλικά υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

Καθαρές πωλήσεις το 2017€ 15,3 δισεκατομμύρια

EBITDA προ έκτακτων εσόδων το 2017 € 4,4 δισεκατομμύρια

Δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη το 2017 € 2,1 δισεκατομμύρια

Ιδιοκτησιακό καθεστώς

Στην ιδιοκτησία της οικογένειας για 13 γενιές (συμμετοχικά δικαιώματα της οικογένειας Merck: 70,3%)
Εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 1995 (μετοχές ελεύθερες προς διαπραγμάτευση 29,7%). Μέλος του δείκτη DAX από το 2007.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, υπάρχουν διαθέσιμες ιστορικές φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της Merck.

Διαβάστε ακόμη:

Γ. Βλόντζος: Έλεγχος σε όλα τα σημεία του συστήματος υγείας, με μεγαλύτερη σύνεση