ΦΑΡΜΑΚO

UNI-PHARMA: Εγκαταστάσεις-πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής και ρομποτικής τεχνολογίας

UNI-PHARMA: Εγκαταστάσεις-πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής και ρομποτικής τεχνολογίας

Με την πρόσφατη εκλογή της Ιουλίας Τσέτη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, επισφραγίζεται η έντονη διαδρομή της τελευταίας πενταετίας για τον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), μιας πορείας ανάπτυξης και επιτυχιών.

Σημαντικές επενδύσεις χρηματοδοτούμενες κυρίως από ίδια κεφάλαια αλλά και αύξηση του προσωπικού, ήταν η απάντηση που έδωσε στην παρατεταμένη ύφεση ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, (ΟΦΕΤ). Πρόκειται για τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και Intermed, καθώς και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο, με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη

Ειδικότερα, τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο Όμιλος τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης. Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της UNI-PHARMA, που αξιοποιούν τεχνολογία αιχμής, με ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μεσούσης μάλιστα της ύφεσης.

Ο τζίρος της UNIPHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα UNI-PHARMA και Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με την CEO της UNI-PHARMA, Ιουλία Τσέτη, υπάρχει ανάγκη η βιομηχανία να κρατήσει τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την «αιμορραγία» της μετανάστευσης. «Παραμένουμε στον τόπο μας, δημιουργώντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας» τονίζει. Το 20% του τζίρου του Ομίλου κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και άξονα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Άλλωστε στρατηγική επιλογή του ΟΦΕΤ, είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Ηθική, την Υπευθυνότητα, την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στις οποίες η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της, από τον Κλέωνα Τσέτη.

Στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η κ. Τσέτη αναμένεται να λειτουργήσει με γνώμονα τη δίκαιη ανάπτυξη, τη μείωση των ανισοτήτων, τη νέα αντίληψη για την εργασία και την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στόχοι του ΣΕΒ που θα κληθούν να υπηρετήσουν με αφοσίωση τα επόμενα χρόνια, όλα τα στελέχη που βρίσκονται στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

BEST OF NETWORK

Ξημέρωσε...νέο lockdown: Τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για καταστήματα, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Σεισμός Ελασσόνα: Εκτεταμένοι έλεγχοι στα κτήρια - Προς κατεδάφιση το σχολείο και 150 σπίτια

Ένοπλες Δυνάμεις: Συμμαχίες - «θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν - Οργή για τα νέα όπλα της Ελλάδας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της Αττικής: «Ξεμένουν» από ΜΕΘ, ποια θα λειτουργούν ως Covid

Γιατί η κυβέρνηση απέρριψε τη λύση του καθολικού lockdown - Όλο το παρασκήνιο

Survivor: Δεν ξανάγινε! Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια – Ξέσπασε σε κλάματα η Μαριαλένα (video)

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε κορύφωση της πανδημίας αυτή την εβδομάδα - Τι θα γίνει το Πάσχα

Δημήτρης Λιγνάδης: Το πόρισμα της έρευνας από το σπίτι του - Έρχονται νέες καταθέσεις μαρτύρων

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης μετά τα νέα μέτρα - Τι θα κρίνει το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων

SMS στο 13033: Πώς θα μετακινούμαστε για καταστήματα, άθληση και φροντίδα ηλικιωμένου

Άγρια δολοφονία: Πατέρας σκότωσε με 20 σφαίρες την κόρη επειδή δεν του είπε πού είναι η πρώην του

Σεισμός Ελασσόνα – Άκης Τσελέντης: Οι μετασεισμοί θα συνεχίζονται για μήνες – Γιατί ανησυχεί