ΟΜΟΡΦΙΑ

Δύο μοναδικά έλαια για τις ψείρες στα μαλλιά

Οι ψείρες είναι μικροσκοπικά,παρασιτικά έντομα χωρίς φτερά, που τρέφονται με το αίμα του ατόμου στο οποίο ζουν.

Δύο μοναδικά έλαια για τις ψείρες στα μαλλιά

Οι ψείρες μεταδίδονται εύκολα -ειδικά στα σχολεία από μαθητή σε μαθητή- μέσω της στενής προσωπικής επαφής, αλλά και με την κοινή χρήση αντικειμένων.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε χημική ουσία στο κεφάλι του παιδιού σας, τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε λαβίδα και χτένα για την αφαίρεση των κονίδων και των ζωντανών ψειρών. Αυτή είναι η μέθοδος που υποστηρίζεται από τον οργανισμό National Pediculosis Association των ΗΠΑ. Μπορεί να είναι χρονοβόρα μέθοδος και ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία για αρκετές ημέρες, αλλά αυτή είναι η πιο φυσική εναλλακτική λύση σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει να ψάξετε προσεκτικά τα μαλλιά του παιδιού για τυχόν κόνιδες ακόμα και αν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα ειδικά σαμπουάν ή κάποια από τις εναλλακτικές μεθόδους λουσίματος που αναφέρονται παρακάτω.

Τα σαμπουάν είναι πιθανό να μην σκοτώσουν τα αυγά, και αν δεν τα χτενίσετε, θα εκκολαφθούν μόνα τους και θα έχετε ξανά ζωντανές ψείρες. Η επαναλαμβανόμενη χρήση με τα προϊόντα που ακολουθούν, θα σας βοηθήσει.

Αιθέριο έλαιο από τεϊόδεντρο (Tea Tree Oil)

Είναι γνωστή ως μια από τις καλύτερες ουσίες για την αντιμετώπιση των ψειρών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αυτό το έλαιο στο κανονικό σας σαμπουάν σας και να πλένετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα, ως μέθοδο πρόληψης. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το έλαιο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό. Απλώστε το στα μαλλιά σας, σε τακτική βάση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψετε την εμφάνιση ψειρών στο μέλλον. Μπορείτε ακόμα και να κάνετε έναν ελαφρύ ψεκασμό στις μαξιλαροθήκες ως επιπλέον προληπτικό μέτρο.

Έλαιο καρύδας

Είναι από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές ουσίες για τις ψείρες. Εάν αντιμετωπίζετε μια σοβαρή έξαρση ψειρών, δοκιμάστε να θερμάνετε ελαφρά το λάδι και να το απλώσετε προσεκτικά στο κεφάλι του παιδιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο λάδι στο πλυντήριο ως προληπτικό μέσο.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 αντικείμενα προσωπικής υγιεινής που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με άλλους

Απίστευτο: 10 παράσιτα που μπορεί να ζουν ήδη μέσα σας! (video)

Ψείρες και κόνιδες: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς (φωτογραφίες)