ΟΜΟΡΦΙΑ

Πότε η ζυγαριά σας δίνει... παραπλανητικές απαντήσεις

Το τακτικό ζύγισμα είναι βασική αρχή για την επιτυχία της δίαιτας. Δεν χρειάζεται όμως να το παρακάνετε, καθώς οι αυξομειώσεις του βάρους μέσα στην ίδια μέρα μπορεί να σας προκαλέσουν σύγχυση και να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πότε η ζυγαριά σας δίνει... παραπλανητικές απαντήσεις

Υπάρχουν φάσεις στις οποίες δεν πρέπει να ζυγίζεστε, καθώς το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό και μπορεί να σας παραπλανήσει.

Αμέσως μετά το φαγητό

Αν ζυγιστείτε αμέσως μετά το φαγητό, είναι πιθανό η ζυγαριά να σας δείξει ακόμη και 2 κιλά παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πήρατε αυτά τα κιλά επειδή φάγατε ένα γεύμα. Μετά το φαγητό αυξάνεται ο όγκος του αίματος λόγω της ποσότητας φαγητού που έχετε καταναλώσει. Επίσης οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο προκαλούν κατακράτηση υγρών.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου

Οι αλλαγές στο σώμα των γυναικών κατά τη διάρκεια του κύκλου, κάνουν το βάρος να αυξομειώνεται συνεχώς, μέχρι και 1 κιλό κατά την έμμηνο ρύση, την προεμμηνορροϊκή φάση και την ωορρηξία. Μην λαμβάνετε υπόψη σας αυτές τις αλλαγές, καθώς αυτό το βάρος έρχεται και φεύγει.

Μετά το γυμναστήριο

Έχετε «χτυπηθεί» 2 ώρες στο γυμναστήριο και η ζυγαριά σας δείχνει λιγότερα κιλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάσατε λίπος, αλλά υγρά, τα οποία θα επανεμφανιστούν μόλις πιείτε νερό.

Μετά την κατανάλωση νερού

Όπως η απώλεια ιδρώτα μεταφράζεται και σε απώλεια βάρους, έτσι και η κατανάλωση νερού θα φανεί στη ζυγαριά. Όσο νερό πιείτε, τόσο περίπου θα φανεί και στη ζυγαριά. Γι' αυτό είναι χρήσιμο να ζυγίζεστε πάνω κάτω την ίδια ώρα κάθε μέρα και κατά προτίμηση το πρωί.

Πριν τον ύπνο

Μην ζυγίζεστε ποτέ στο τέλος της ημέρας, καθώς το πιθανότερο είναι να δείτε τη ζυγαριά να έχει πάρει την ανιούσα... Αν ζυγιστείτε στο τέλος της ημέρας, μετά το φαγητό και το νερό που έχετε καταναλώσει κι έχοντας πάει γυμναστήριο, είναι λογικό το βάρος να διαφέρει από αυτό που θα είχατε το πρωί.

Μετά τη γέννα

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννα, η ζυγαριά συνήθως δείχνει απώλεια βάρους από 7 κιλά και πάνω, καθώς αφαιρείται πλέον από το σύνολο του βάρους το μωρό, ο πλακούντας, το αμνιακό υγρό και ο αυξημένος όγκος του αίματος κατά την εγκυμοσύνη. Τα υπόλοιπα έξτρα κιλά, όμως, θα πάρουν λίγο χρόνο μέχρι να φύγουν από πάνω σας, αφού είναι τα κιλά που πήρατε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εγκυμοσύνης, λόγω της ενδεχόμενης ακινησίας, της μεγαλύτερης κατανάλωσης φαγητού κ.λπ.

Διαβάστε επίσης:

Έχετε το σωστό βάρος για το ύψος σας; Δείτε το στον πίνακα!

Ο ιδανικός συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων για μόνιμη απώλεια βάρους