ΟΜΟΡΦΙΑ

Πείτε ναι στην αυξητική μαστών και απενεχοποιήστε την επέμβαση

Από τα πανάρχαια χρόνια, ο μαστός της γυναίκας θεωρήθηκε σύμβολο ευγονίας και θηλυκότητας. Η κλασσική και η σύγχρονη τέχνη, αντιμετώπισαν τους μαστούς ως εκφραστικά στοιχεία της γυναικείας ομορφιάς..

Πείτε ναι στην αυξητική μαστών και απενεχοποιήστε την επέμβαση

Η ψυχολογική ανάγκη της σωστής για το φύλο, εμφάνισης και της κοινωνικής παραδοχής της σύγχρονης γυναίκας, προκαλούν την έντονη επιθυμία για φυσιολογικού μεγέθους και σχήματος μαστούς.

Η αυξητική μαστών, απέκτησε την μεγαλύτερη δημοτικότητα στην δεκαετία του '80.Τα τελευταία χρόνια, αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που προσέρχονται στους πλαστικούς χειρουργούς για αύξηση μαστών. Είναι πλέον η δεύτερη σε ζήτηση αισθητική επέμβαση.

Είναι η κατάλληλη χειρουργική επέμβαση για να διορθωθούν οι μικροί μαστοί, οι ασύμμετροι ,οι πτωτικοί, ενώ εξυπηρετεί στην διόρθωση της χαλάρωση και γενικά στη αντιμετώπιση της πτώσης του μαστού.

Τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης πίσω από τον μαστό. Τα είδη των ενθεμάτων που υπάρχουν διαθέσιμα για τοποθέτηση σήμερα, είναι αυτά της τραχείας επιφάνειας και αυτά της λείας. Όσον αφορά την προβολή που προσφέρουν, διακρίνονται στα Low και στα High profile, ενώ μια τελευταία εξέλιξη αποτελούν τα cohesive (συμπαγή).Τα ανατομικά τέλος έχουν πιο συγκεκριμένες ενδείξεις.

Η τοποθέτησή τους γίνεται από μικροσκοπικές τομές που έχουν πραγματοποιηθεί, στα υπομάστια (κάτω από τον μαστό), ή στην πτυχή της μασχάλης, ή και στο κάτω μισό της θηλής εκεί που τελειώνει το σκούρο δέρμα.

Η επέμβαση γίνεται εφόσον έχουν τηρηθεί πιστά, βασικά προεγχειρητικά βήματα όπως: Λήψη ιστορικού της ενδιαφερόμενης, ανάλογες προεγχειρητικές εξετάσεις κ. ο .κ όπως και αναλυτική συζήτηση για τα "θέλω" και τα "εφικτά" σε κάθε περίσταση

Ο πλαστικός χειρουργός, πάντοτε ενημερώνει, εξετάζοντας το κάθε πρόβλημα μαζί με την ασθενή, μέχρι να υπάρξει μια τελική απόφαση, σχετικά με το είδος και το μέγεθος των ενθεμάτων, σε συνάρτηση πάντα με την ανατομία ,την ηλικία, τον τύπο του δέρματος κ. λ. π, της ενδιαφερόμενης, λαμβάνοντας υπόψιν και την γνώμη της, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όμορφο και όσο το δυνατόν φυσικότερο!

Ενίοτε, ζητούνται πράγματα υπερβολικά, μη δυνάμενα, εφικτά μόνο με "μαγικά". Η χρυσή τομή, ορίζεται από την κοινή απόφαση ιατρού-ασθενούς, για το πιο όμορφο, αρμόζον και ταιριαστό σε κάθε σωματότυπο αποτέλεσμα. Πραγματικά στις ημέρες μας η επέμβαση αυτή δίνει σιγουριά και μεγάλη αυτοπεποίθηση σε όσες γυναίκες την επιλέγουν!

Η επέμβαση πραγματοποιείται είτε με τοπική αναισθησία και sedation, είτε με ειδική ελαφριά αναισθησία. Η μέθοδος που επιλέγεται είναι διαφορετική για κάθε περίπτωση. Η ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα από την κλινική, ενώ δεν χρειάζεται νοσηλεία. Λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, και μπορεί μετά από 4-5 ημέρες ακόμη και να οδηγήσει, φορώντας όμως απαραιτήτως, έναν ήπιο ελαστικό-άνετο στηθόδεσμο. Μετά από 3 περίπου 24ωρα επιστρέφει στις υποχρεώσεις της, ενώ να πάει στο γυμναστήριο, επιτρέπεται μετά τις 30 ημέρες περίπου. Το ένθεμα ενσωματώνεται σύντομα στο σώμα της γυναίκας, ένω ο προληπτικός έλεγχος του μαστού που απαρτίζεται από εξετάσεις όπως: ο υπέρηχος, η μαστογραφία, η μαγνητική κ. λ. π δεν εμποδίζεται.

Πρέπει πάντα να ακολουθούνται οι οδηγίες του πλαστικού χειρουργού, για να υπάρχει μια ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Το αποτέλεσμα της επέμβασης, γίνεται ορατό αμέσως, και δικαιώνει την απόφαση για την τοποθέτηση ενθεμάτων.

Μέσω της αυξητικής στήθους, νέες κοπέλες που έχουν μικρό, άνισο, ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό, χαλαρό στήθος έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουν εντελώς, τον παράγοντα που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας .Έτσι μπορούν να κυκλοφορούν στη παραλία φορώντας το μαγιό τους ή να κάνουν γενικά ό,τι επιθυμούν, καθώς νιώθουν πια άνετα με τον μαστό τους....γιατί η αύξησή του....αυξάνει και το...ηθικό τους!!!

Dr med Δανιήλ-Σεφέρη Αναστασία Πλαστικός Χειρουργός Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε ακόμη:

Λιποδιάλυση μέσω laser: Επίθεση στο λίπος

Πώς να κάνετε αυτοεξέταση μαστού (βίντεο)

Μαστογραφία: Κάθε πότε πρέπει να γίνεται – Τι ισχύει για τις νέες γυναίκες