ΟΜΟΡΦΙΑ

Ευαίσθητο δέρμα; Υπάρχει λύση!

Η αυξημένηευαισθησία του δέρματος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ξηρότητα ήξεφλούδισμα.
Ευαίσθητο δέρμα; Υπάρχει λύση!

Η αυξημένηευαισθησία του δέρματος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ξηρότητα ήξεφλούδισμα. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα προϊόντα που επιβαρύνουν την επιδερμίδακαι κάνουν το δέρμα να μοιάζει άτονο.

Πολλές γυναίκεςέχουν ευαίσθητο δέρμα αλλά δε γνωρίζουν πώς να το προστατεύσουν. Οι ειδικοίδηλώνουν πως εάν αποφεύγουμε ορισμένα προϊόντα, μπορούμε να επαναφέρουμε τηχαμένη μας λάμψη.

Αρώματα

Οι αρωματικέςουσίες είναι το νούμερο ένα αλλεργιογόνο στα καλλυντικά και τα προϊόνταπεριποίησης. Τα προϊόντα με την ένδειξη «υποαλλεργικό» και «χωρίςφορμαλδεΰδη» είναι ασφαλή και δεν ερεθίζουν το δέρμα. Για να αποφύγετετην άμεση επαφή με το δέρμα, ψεκάστε τα ρούχα σας λίγα λεπτά πριν τα φορέσετεκαι περιμένετε να στεγνώσουν.

Σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού

Οιεπιφανειοδραστικές ουσίες βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος αλλά μπορεί ναεπιδεινώσουν την όψη της ευαίσθητης επιδερμίδας. Το λαουρυλοθειικό νάτριο είναιένας γαλακτοματοποιητήςπου αποτελεί συστατικό σε πολλά αφρόλουτρα, σε κρέμες καθαρισμού και σαπούνια.Απαλλάσσει το δέρμα από τη λιπαρότητα, ωστόσο καταστρέφει τους δεσμούςμεταξύ των κυττάρων. Μερικά σαπούνια περιέχουν αντιβακτηριδιακές ουσίες όπως τοπυροφωσφορικό νάτριο και η τρικλοσάνη. Οι ουσίες αυτές ξηραίνουν το δέρμα καιεπομένως είναι ακατάλληλες για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Προϊόντα μακιγιάζ

Ορισμένεςχημικές ουσίες στα προϊόντα μακιγιάζ επιβαρύνουν το δέρμα περισσότερο από άλλες.Για παράδειγμα, όσον αφορά τις αποχρώσεις, οι φυσικοί τόνοι –σε αντίθεση με ταέντονα χρώματα– είναι συνήθως πιο φιλικοί προς την επιδερμίδα και δεν προκαλούνερεθισμούς. Το οξυχλωριούχο βισμούθιο είναι μια συνθετική, κρυσταλλική ουσία πουμπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ξεφλούδισμα. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμεγια το μακιγιάζ, κυρίως τα πινέλα και τα βουρτσάκια, επιδεινώνουν τους ερεθισμούςκαθώς ωθούν το προϊόν βαθύτερα στους πόρους. Προτιμήστε υγρό ρουζ και βάση για ευκολότερη εφαρμογή.

Ήλιος

Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στο ευαίσθητο δέρμα,καθώς μεταλλάσσει τη σύσταση των πρωτεϊνών του δέρματος, καταστρέφοντας τακύτταρα. Τα αντηλιακά προσώπου δημιουργούνένα προστατευτικό κάλυμμα για την επιδερμίδα, θα πρέπει όμως να προσέξουμε τασυστατικά του προϊόντος που θα επιλέξουμε.