ΟΜΟΡΦΙΑ

Βλαστοκύτταρα και για τη σύσφιξη του λαιμού

Τέλοςστο ζαρωμένο λαιμό   της γυναίκας, που μαρτυράτην ηλικία της, βάζει η πλαστική χειρουργική με την βοήθεια μιας νέαςεπαναστατικής τεχνικής και τη χρήση  βλαστοκυττάρωναπό το αυτόλογο (ανθρώπινο) λίπος!
Βλαστοκύτταρα και για τη σύσφιξη του λαιμού

Τέλοςστο ζαρωμένο λαιμό της γυναίκας, που μαρτυράτην ηλικία της, βάζει η πλαστική χειρουργική με την βοήθεια μιας νέαςεπαναστατικής τεχνικής και τη χρήση βλαστοκυττάρωναπό το αυτόλογο (ανθρώπινο) λίπος!

Τααποτελέσματα της νέας μεθόδου nano fat grafting, που παρουσιάστηκαν πριν από λίγο καιρόστο συνέδριο CATFAS IV, στη Γάνδη του Βελγίου, ήταν εντυπωσιακά, με τουςειδικούς να κάνουν λόγο για επανάσταση στην πλαστική χειρουργική.

«Πράγματιτα αποτελέσματα των επεμβάσεων που παρουσίασαν οι Βέλγοι συνάδελφοι στοσυνέδριο ήταν εντυπωσιακά και μαρτυρούντις δυνατότητες που προσφέρει η πλαστική χειρουργική στην αντιγήρανση» αναφέρειο πλαστικός χειρουργός κ Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στηνκλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Ταβλαστοκύτταρα αποχωρίζονται μηχανικά απότο λίπος το οποίο λαμβάνεται από την κοιλιάη τους μηρούς της γυναίκας. «Στησυνέχεια με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας εγχύονται στο λαιμό της γυναίκας καιχάρις στις μοναδικές αναγεννητικέςιδιότητες τους αναζωογονούν το δέρμα από μέσα προς τα έξω» τονίζει ο κΝταμάγκας και προσθέτει:

« Η μέθοδος δεν απαιτεί τη χρήση κάποιας ακριβήςή πολύπλοκης συσκευής, άρα δεν έχει υψηλό κόστος ,ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσακαι εντυπωσιακά στην ανανέωση του δέρματος του λαιμού , αλλά και στην ψυχολογίατης γυναίκας ».

Μαύροι κύκλοι, ντεκολτέ, ουλές

Εντυπωσιακάαποτελέσματα, δίνει η μέθοδος επίσηςστην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, στις ρυτίδες καπνιστού,στο άνω χείλος ,στο ρυτιδωμένο ντεκολτέ, στις ουλές, στις πρώιμες κόκκινεςραβδώσεις (ραγάδες) στην κοιλιά, στο στήθος και στα μπράτσα. Μάλιστα τααποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Βλαστοκύτταρα και για τα χέρια

Έναδεύτερο σημείο του γυναικείου σώματος που μαρτυρά επίσης την ηλικία είναι ταχέρια. «Είναι κοινό για τις γυναίκες, όσο μεγαλώνουν,να αδυνατίζουν τα χέρια τους, που σημαίνει ότι οι φλέβες και οι ρυτίδεςγίνονται πιο εμφανείς. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επίσης επιταχύνει τηδιαδικασία της γήρανσης» αναφέρει ο κ Νταμάγκας και καταλήγει «Ενώ θεραπείεςόπως η αναζωογόνηση του δέρματος με τα παραδοσιακά fillersμπορούν να στοχεύσουν τα σημάδια της γήρανσης και να κάνουν τα χέρια ναφαίνονται πιο γεμάτα και υγιέστερα, στην πραγματικότητα μπορούν να προσφέρουνμόνο μια προσωρινή λύση. Μια πιο μακροπρόθεσμη λύση είναι η μεταφορά λίπους μετην τεχνική του micro fat grafting ,μια τεχνική που εξελίσσεται ταχύτατα σε μιααπ’ τις πιο δημοφιλείς για τους σκοπούς της αναζωογόνησης χεριών. Η επέμβασηχρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα καθαρό καιαποτελεσματικό μόσχευμα λίπους που εγχύεται με ειδική μικροκάνουλα στα χέρια.Το γεγονός ότι η επέμβαση είναι σύντομη κι ελάχιστα επεμβατική είναι επίσηςένας σημαντικός παράγοντας. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλών ατόμων δεντους επιτρέπουν να μείνουν μακριά από τη δουλειά τους για μεγάλα διαστήματαχρόνου. Η μεταφορά λίπους είναι μία από τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται μετοπική αναισθησία, έτσι τα άτομα μπορούν να υποβληθούν σε αυτήν χωρίς ναδιαταραχθεί η καθημερινότητά τους».

Πλεονεκτήματα του αυτόλογου λίπους

Ταπλεονεκτήματα της χρησιμοποίησης του αυτόλογου λίπους, σύμφωνα με τουςπλαστικούς χειρουργούς είναι πολλά και σημαντικά γιατί:

--Έχει μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες

--Eπιτυγχάνειογκομετρική αποκατάσταση των σημαδιών της γήρανσης, βελτιώνοντας το αποτέλεσματου face lift

--Μπορεί νααντικαταστήσει ή να καθυστερήσει πολλές επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, η πλαστικήπηγουνιού κλπ

--Yπάρχει σε αφθονία στοσώμα μας

--Bελτιώνει την εμφάνισητης περιοχής απ΄ όπου λαμβάνεται

--Τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια

--Αλλά πρωτίστως είναι η μοναδική μέθοδος πουανανεώνει από μέσα προς τα έξω.

Σημείατου ανθρώπινου σώματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτόλογο λίπος είναι:

--το άνω βλέφαρο, όπου διορθώνουμε την πτώσητου «φρυδιού» και την όψη του βαθουλωμένου ματιού

--το κάτω βλέφαρο και το ζυγωματικό, όπουδιορθώνουμε την αύλακα μεταξύ του κάτω βλεφάρουκαι της παρειάς, τις «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα, την επιπέδωση των ζυγωματικώνλόγω ατροφίας του λίπους, τους μαύρους κύκλους στα μάτια

--οι ρινοπαρειακές αύλακες

--οι ρυτίδες « μαριονέττας» που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος καικάτω