ΟΜΟΡΦΙΑ

Ξηρό δέρμα; Κανένα πρόβλημα!

Οι ειδικοί μας προτείνουν τρόπους για να καταπολεμήσουμε τηνξηρότητα και να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο.

Ξηρό δέρμα; Κανένα πρόβλημα!

Οι ειδικοί μας προτείνουν τρόπους για να καταπολεμήσουμε τηνξηρότητα και να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο.

Η ξηρότηταεμφανίζεται πολύ συχνά στα πόδια, την πλάτη, τα χέρια ή τη μέση. Πολλές φορέςπαραβλέπουμε να χρησιμοποιήσουμε ενυδατική κρέμα σε αυτές τις περιοχές καιεστιάζουμε κυρίως στο πρόσωπο. Το ξηρό δέρμα πολλές φορές ανοίγει καιαιμορραγεί, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης ή μόνιμης ουλής.

Όσον αφορά τηνπρόληψη της ξηρότητας, οι γιατροί συνιστούν τις ενυδατικές κρέμες με Α-υδροξυοξύ(ΑΗΑ), το οποίο αντλείται από το γάλα, τα φρούτα και τα ζαχαρότευτλα. Η δράσηαυτών των ενυδατικών προϊόντων είναι διπλή, καθώς καταπολεμούν την ξηρότητα καιπαράλληλα «κλειδώνουν» την υγρασία στο δέρμα.

Μια άλλη καλήλύση είναι το μπάνιο με χλιαρό νερό και σαπούνι. Το σαπούνι πρέπει να είναιμαλακό, αποφύγετε λοιπόν τα ισχυρά αντιβακτηριδιακά σαπούνια.

Η καταπολέμηση τηςξηρότητας του δέρματος είναι πλέον εύκολη υπόθεση για τις γυναίκες, καθώςυπάρχει πληθώρα διαθέσιμων προϊόντων στην αγορά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμεείναι να διαλέξουμε το κατάλληλο.

Υπάρχουν επίσης πολλέςεύκολες λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, όπως το γάλα. Βάλτε λίγο κρύογάλα σε ένα μικρό μπολ και βουτήξτε μέσα ένα πανί ή μια πετσέτα. Τοποθετήστε τοπανί επάνω στο δέρμα για 5 λεπτά. Το γάλα δρα κατά της φλεγμονής και καταπολεμάτη φαγούρα που προκαλεί η ξηρότητα.

Επίσης, τακαλύτερα ενυδατικά προϊόντα για την έντονη ξηρότητα είναι αυτά που είναιβαρύτερα για το δέρμα. Οι αραιές κρέμες που απορροφώνται γρήγορα δεν επιφέρουνκανένα αποτέλεσμα. Εξαιρετικά αποτελεσματική κατά της ξηρότητας είναι ηβαζελίνη.

Η καλύτερη ενυδάτωσηγίνεται σε νωπό δέρμα, δηλαδή μετά το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ήδηενυδατωμένο. Οι κρέμες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν την υγρασία ώστε ναμην εξατμίζεται.

Η ολονύχτιαθεραπεία είναι ο καλύτερη από όλες. Το δέρμα σας θα μοιάζει εντελώς διαφορετικότο επόμενο πρωί. Αρχικά γεμίστε τη μπανιέρα σας με χλιαρό νερό και μείνετε έωςότου μουλιάσετε εντελώς. Με τον τρόπο αυτό, το δέρμα ενυδατώνεται πλήρως. Όταν βγείτεαπό το μπάνιο, σκουπιστείτε ελαφρώς και απλώστε στο δέρμα σας ενυδατική κρέμα ήλάδι. Φορέστε κατευθείαν πιτζάμες και ξαπλώστε. Το επόμενο πρωί θα δείτε τηδιαφορά.

Συμβουλευτείτε τοδερματολόγο σας εάν δε δείτε αποτέλεσμα με κανένα προϊόν ή το δέρμα σας αιμορραγείκαι ξεφλουδίζει.