ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι να περιμένετε από τη θεραπεία με κερατίνη

Εάν επιθυμείτε ναέχετε ίσια και απαλά μαλλιά, οι θεραπεία με βάση την κερατίνη είναι η καλύτερηλύση.

Εάν επιθυμείτε ναέχετε ίσια και απαλά μαλλιά, οι θεραπεία με βάση την κερατίνη είναι η καλύτερηλύση.

Εάν σκέφτεστε ναδοκιμάσετε την κερατίνη, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

- -Τι είναιη κερατίνη: Είναι μια πρωτεΐνη που υπάρχει στα μαλλιά.

- -Πώςλειτουργεί: Ο κομμωτής βάζει το προϊόν στα μαλλιά σας και με τη βοήθεια τηςπρέσας η θερμότητα «κλειδώνει» την κερατίνη στην τρίχα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 90λεπτά ή και περισσότερο, αναλόγως του μήκους των μαλλιών.

- -Εξοικονόμησηχρόνου: Εάν ισιώνετε συχνά τα μαλλιά σας, η θεραπεία με κερατίνη σάς βοηθά ναεξοικονομήσετε έως και 40-60% του χρόνου ισιώματος.

- -Φριζάρισμα:Ξεχάστε το ενοχλητικό φριζάρισμα μετά τη θεραπεία με κερατίνη. Ανεξαρτήτως της υγρασίας που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, ταμαλλιά σας θα παραμένουν ίσια.

- -Λούσιμο:Όταν κάνετε τη θεραπεία δεν πρέπει να λουστείτε για 3-4 ημέρες κι αυτό επειδήτο προϊόν χρειάζεται χρόνο για να δράσει.

- -Συντήρηση:Θα πρέπει μετά τη θεραπεία να χρησιμοποιείτε σαμπουάν χωρίς θειικό νάτριο, ώστενα διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

- -Διάρκεια:Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν 2 περίπου μήνες.

Η κερατίνη βοηθάενάντια στο σπάσιμο της τρίχας, χρειάζεται όμως προσοχή κατά τη χρήση της πρέσας.Η υπερβολική θερμότητα καίει την τρίχα και οδηγεί στο σπάσιμο. Η κερατίνη βοηθάεπίσης στην αποκατάσταση της τρίχας αλλά ακόμη κι αν τα μαλλιά σας είναι υγιήμπορεί να τα δυναμώσει και να τα κάνει πιο ανθεκτικά.

Εάν πάσχετε απόκάποια δερματική πάθηση, όπως ψωρίαση ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα,συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας πριν κάνετε τη θεραπεία.

Φορμαλδεΰδες

Ίσως έχετεακούσει ότι τα προϊόντα κερατίνης περιέχουν φορμαλδεΰδες.

Οι φορμαλδεΰδεςέχουν συσχετιστεί με αρκετές παθήσεις, ειδικότερα στα άτομα που τηχρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Οι κίνδυνοι για την υγεία αφορούν σε κομμωτέςκαι συναφείς ειδικότητες και όχι στα άτομα που λαμβάνουν τη θεραπεία με κερατίνη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ