ΟΜΟΡΦΙΑ

Η προσθετική βλεφαρίδων κρύβει σοβαρούς κινδύνους

Για τις γυναίκεςπου δεν έχουν μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, η προσθετική είναι μια λύση για ναεπιτύχουν ακαταμάχητο βλέμμα. Οι οφθαλμίατροι ωστόσο προειδοποιούν ότι οισυγκολλητικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην προσθετική μπορεί να προκαλέσουνμολύνσεις και αλλεργίες.

Η προσθετική βλεφαρίδων κρύβει σοβαρούς κινδύνους

Για τιςγυναίκες που δεν έχουν μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, η προσθετική είναι μιαλύση για να επιτύχουν ακαταμάχητο βλέμμα. Οι οφθαλμίατροι, ωστόσο,προειδοποιούν ότι οι συγκολλητικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στην προσθετική,μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις και αλλεργίες.

ΗΑμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ) προειδοποιεί ότι η προσθετική μπορείνα έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του κερατοειδούς ή του βλεφάρου, την παροδικήή μόνιμη απώλεια των βλεφαρίδων και το οίδημα του βλεφάρου.

Η Ακαδημίαδήλωσε πως, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Consumer Reports, πολλοίασθενείς έχουν αντιμετωπίσει επιπλοκές από τη χρήση συγκολλητικών ουσιών μεβάση τη φορμαλδεΰδη.

Οι καταναλωτέςθα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εάν σκέφτονται την προσθετικήβλεφαρίδων. Η Ακαδημία συμβουλεύει:

- Ο ειδικόςπου θα αναλάβει την προσθετική, θα πρέπει να έχει σχετική άδεια και ναεργάζεται σε μια αξιόπιστη επιχείρηση.

- Ηδιαδικασία θα πρέπει να πληροί τους κανόνες υγιεινής.

- Θα πρέπεινα δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά των υλικών.

Εάν κάποιοςασθενής εμφανίσει σημάδια μόλυνσης, αλλεργικής αντίδρασης ή ερεθισμού έπειτααπό τη διαδικασία προσθετικής, θα πρέπει να συμβουλευθεί άμεσα οφθαλμίατρο.