ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε παράδοξα ιστορικά δεδομένα για το κραγιόν

Πέντε παράδοξα ιστορικά δεδομένα για το κραγιόν

Είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα.


Είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα.


Πόσα γνωρίζετε όμως για το σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας;


- Στην Αρχαία Ελλάδα, η κόκκινη βαφή στα χείλη σηματοδοτούσε πως μια γυναίκα είναι ιερόδουλη. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες απέφευγαν να καλλωπίζουν το πρόσωπό τους.


- Το 1650, η Βρετανική Βουλή προσπάθησε να απαγορεύσει το κραγιόν, καθώς το θεωρούσε «διαστροφή και ανηθικότητα». Το σχετικό νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε ποτέ.

 

- Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το κραγιόν αποτελούσε ένδειξη της κοινωνικής θέσης. Ακόμη και οι άνδρες χρωμάτιζαν τα χείλη τους για να δείξουν ότι ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.


- Το 1915, ψηφίστηκε νόμος στο Κάνσας των ΗΠΑ που απαγόρευε στις γυναίκες κάτω των 44 να χρησιμοποιούν κάθε είδους μακιγιάζ. Η παράβαση του νόμου αποτελούσε πλημμέλημα, καθώς οι νομοθέτες υποστήριζαν ότι το μακιγιάζ «δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις».


- Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απαγορεύθηκε η παραγωγή και διανομή καλλυντικών, με εξαίρεση το κραγιόν. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αποφάσισε πως η το κραγιόν έπρεπε να συνεχίσει να διανέμεται στο κοινό, καθώς πίστευε πως έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία των γυναικών. Φυσικά, ακόμη και σε καιρό πολέμου, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες.

 

BEST OF NETWORK