ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε παράδοξα ιστορικά δεδομένα για το κραγιόν

Είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάθε γυναίκα.

Πέντε παράδοξα ιστορικά δεδομένα για το κραγιόν

Είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς πουχρησιμοποιεί κάθε γυναίκα.


Πόσα γνωρίζετε όμως για το σήμα κατατεθέν της θηλυκότητας;


- Στην Αρχαία Ελλάδα, η κόκκινη βαφή στα χείλη σηματοδοτούσεπως μια γυναίκα είναι ιερόδουλη. Έτσι, οι περισσότερες γυναίκες απέφευγαν νακαλλωπίζουν το πρόσωπό τους.


- Το 1650, η Βρετανική Βουλή προσπάθησε να απαγορεύσει τοκραγιόν, καθώς το θεωρούσε «διαστροφή και ανηθικότητα». Το σχετικό νομοσχέδιο δεν ψηφίστηκε ποτέ.

- Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το κραγιόν αποτελούσε ένδειξη τηςκοινωνικής θέσης. Ακόμη και οι άνδρες χρωμάτιζαν τα χείλη τους για να δείξουνότι ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.


- Το 1915, ψηφίστηκε νόμος στο Κάνσας των ΗΠΑ που απαγόρευε στιςγυναίκες κάτω των 44 να χρησιμοποιούν κάθε είδους μακιγιάζ. Η παράβαση τουνόμου αποτελούσε πλημμέλημα, καθώς οι νομοθέτες υποστήριζαν ότι το μακιγιάζ «δημιουργείλανθασμένες εντυπώσεις».


- Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, απαγορεύθηκε η παραγωγή καιδιανομή καλλυντικών, με εξαίρεση το κραγιόν. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αποφάσισε πωςη το κραγιόν έπρεπε να συνεχίσει να διανέμεται στο κοινό, καθώς πίστευε πωςέχει θετική επίδραση στην ψυχολογία των γυναικών. Φυσικά, ακόμη και σε καιρόπολέμου, οι πωλήσεις ήταν αυξημένες.