ΟΜΟΡΦΙΑ

Κοκτέιλ από κολλαγόνο και υαλουρονικό για βαθύτερη ενυδάτωση

Η νέα τάση στην ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ σε πόσιμη μορφή, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάνει θαύματα σε σύγκριση με τις κρέμες.

Κοκτέιλ από κολλαγόνο και υαλουρονικό για βαθύτερη ενυδάτωση

Η νέα τάση στην ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ σε πόσιμη μορφή, καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάνει θαύματα σε σύγκριση με τις κρέμες.

Τα προϊόντα ενυδάτωσης, όπως οι κρέμες, δημιουργούν μια εξωτερική στρώση έτσι ώστε να «κλειδώνει» η υγρασία στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Ωστόσο, το υγιές δέρμα έχει την ικανότητα να δημιουργεί το προστατευτικό φράγμα από μόνο του. Αυτό το φράγμα ονομάζεται Φυσικός Παράγοντας Ενυδάτωσης (NMF).

Ο NMF παράγεται στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος, δηλαδή στην κεράτινη στιβάδα (stratum corneum). Περιλαμβάνει αρκετά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, ένα τζελ που αποτελείται από υδατάνθρακες και αμινοξέα. Τα συστατικά αυτά διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος, καθώς δεσμεύουν το νερό και αποτρέπουν την εξάτμισή του.

Η θερμότητα, ο αέρας και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στον NMF. Το αποτέλεσμα είναι η ξηρότητα του δέρματος.

Οι ενυδατικές κρέμες αντιμετωπίζουν την ξηρότητα, όμως μπορεί να εμποδίσουν τη φυσιολογική λειτουργία του NMF.Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι μακροχρόνια χρήση τέτοιων προϊόντων ενυδάτωσης μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο ευαίσθητη σε ερεθισμούς.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι εάν ένα προϊόν εφαρμόζεται αποκλειστικά για την ενυδάτωση του δέρματος ή την πρόληψη των ρυτίδων, αν δηλαδή η θεραπεία δεν αφορά σε κάποια δερματική πάθηση όπως η ακμή, τότε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που θα αποδώσουν καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερους κινδύνους για την επιδερμίδα.

Για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα εξανθήματα και τον ερεθισμό της επιδερμίδας, οι αποτελεσματικότερες αντιγηραντικές θεραπείες είναι αυτές που δρουν από μέσα προς τα έξω, δηλαδή λαμβάνονται σε πόσιμη μορφή.

Το πόσιμο κολλαγόνο και το πόσιμο υαλουρονικό οξύ κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια, όμως τα οφέλη τους έχουν έρθει στο προσκήνιο εδώ και λίγο καιρό. Και τα δύο αυτά συστατικά υπάρχουν φυσικά στο σώμα μας, όμως τα αποθέματά τους μειώνονται με την πάροδο των ετών. Έτσι, η κατανάλωση πόσιμου συμπληρώματος μπορεί να αποκαταστήσει τις απώλειες και να αντιστρέψει τα σημάδια της γήρανσης.