ΟΜΟΡΦΙΑ

Καταπολεμήστε την κακοσμία του σώματος τώρα!

Κάνετε συνέχεια μπάνιο, χρησιμοποιείτε ισχυρό απορρυπαντικό ρούχων και έχετε δοκιμάσει κάθε είδους αποσμητικό, όμως η κακοσμία επιμένει. Τι φταίει;

Καταπολεμήστε την κακοσμία του σώματος τώρα!

Κάνετε συνέχεια μπάνιο, χρησιμοποιείτε ισχυρό απορρυπαντικό ρούχων και έχετε δοκιμάσει κάθε είδους αποσμητικό, όμως η κακοσμία επιμένει. Τι φταίει;

Οι δυσάρεστες οσμές που απελευθερώνει το σώμα οφείλονται σε τρεις αδένες: στους αποκρινείς αδένες (κάτω από τις μασχάλες, στα γεννητικά όργανα και το στέρνο), στους εκκρινείς αδένες (κάτω από τις μασχάλες, στα χέρια και τα πόδια) και στους σμηγματογόνους αδένες (στο κρανίο, το πρόσωπο και το στέρνο).

Δείτε πέντε απλούς τρόπους να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές, κάνοντας μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες.

1. Σωστή διατροφή

Ορισμένες τροφές εντείνουν τις δυσάρεστες οσμές που απελευθερώνει το σώμα μας. Αυτές είναι το κόκκινο κρέας, το κάρυ, το σκόρδο και γενικότερα όλα τα πικάντικα φαγητά. Επειδή κάποια συστατικά από το σκόρδο, το κρεμμύδι και το κάρυ δε μεταβολίζονται πλήρως, απελευθερώνονται από τους πόρους του δέρματος με τον ιδρώτα και έχουν αυτήν την έντονη μυρωδιά.

2. Αποτρίχωση

Οι τρίχες καθυστερούν την εξάτμιση του ιδρώτα κι έτσι αναπτύσσονται περισσότερα βακτήρια.

3. Κατάλληλα ρούχα

Το βαμβάκι, το μετάξι, το λινό και το μαλλί είναι υλικά που «αναπνέουν» κι έτσι μας βοηθούν να ιδρώνουμε λιγότερο.

4. Ανθιδρωτικό αποσμητικό

Η ένδειξη antiperspirant σε ένα προϊόν σημαίνει ότι αυτό εμποδίζει την υπερδιέγερση των ιδρωτοποιών αδένων. Η ένδειξη deodorant σημαίνει ότι το προϊόν χαρίζει ευχάριστο άρωμα. Το προϊόν που θα επιλέξουμε θα πρέπει να συνδυάζει τις δύο αυτές ιδιότητες.

5. Αλλάζουμε συχνά παπούτσια

Τα παπούτσια πρέπει να στεγνώνουν μετά από κάθε χρήση. Χρησιμοποιείστε ειδική πούδρα τόσο για τα πόδια όσο και για τα παπούτσια για να αποφύγετε την υγρασία και την ανάπτυξη των βακτηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ