ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποιες είναι οι εξετάσεις για να ανακαλύψετε την ηλικία σας

Ξέρουμε ότι δεν συμπίπτουν πάντα η Βιολογική και η Χρονολογική μας ηλικία, ωστόσο η μέτρηση της πρώτης, μπορεί να γίνει άμεσα, ανώδυνα και αναίμακτα.
Ποιες είναι οι εξετάσεις για να ανακαλύψετε την ηλικία σας

Η μέτρηση της βιολογικής ηλικίας, που είναι ουσιαστικά η πραγματική μας ηλικία, μπορεί να γίνει Άμεσα-Ανώδυνα-Αναίμακτα με 2 αυτοματοποιημένους μεθόδους που χρησιμοποιούνται ευρέως σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκρίνοντας τον εξεταζόμενο με μία πληθώρα αντίστοιχων εξεταζόμενων, αναφέρει ο ειδικός παθολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής στην Ορθοβιοτική ιατρική κ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους, μπορούμε να μάθουμε την πραγματική ηλικία των αγγείων και του εγκεφάλου μας. Για την αξιολόγηση της κατάστασης των αγγείων χρησιμοποιούμε ένα νέο πρωτοποριακό μηχάνημα το οποίο έχει την ικανότητα να μετρήσει την σκληρότητα των περιφερικών μας αγγείων, μετρώντας διάφορες παραμέτρους του σφυγμικού κύματος. Το bio-clip συνυπολογίζοντας τον δείκτη μάζα σώματος (βάρος-ύψος), το κάπνισμα και την αρτηριακή πίεση, μας δίνει την δυνατότητα να δούμε την πραγματική ηλικία των αγγείων μας πράγμα το οποίο σχετίζεται άμεσα με καρδιαγγειακά νοσήματα. Η μέτρηση της βιολογικής ηλικίας συμπληρώνεται με την χρήση του bio-age scan με το οποίο μπορούμε να αξιολογήσουμε τις διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, το μυϊκό μας σύστημα καθώς και την αναπνευστική λειτουργία.

Συγκεκριμένα είναι μία αυτοματοποιημένη μέθοδος αξιολόγησης της πρόσφατης μνήμης, της ταχύτητας αντίδρασης στα διάφορα ερεθίσματα, ακουστικά και οπτικά, της μυϊκής ισχύος και μέσω της σπιρομέτρησης την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος.