ΟΜΟΡΦΙΑ

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Τι να κάνετε για να αποπνέει υγεία

Κανείς δεν νιώθει άνετα όταν με το παραμικρό γεμίζει στο δέμα του αντιαισθητικά μπαλώματα, κοκκινίλες και νιώθει έντονη φαγούρα. Οι άνθρωποι με ευαίσθητη επιδερμίδα έχουν υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα που αντιμετωπίζε
Ευαίσθητη επιδερμίδα: Τι να κάνετε για να αποπνέει υγεία

Κανείς δεν νιώθει άνετα όταν με το παραμικρό γεμίζει στο δέμα του αντιαισθητικά μπαλώματα, κοκκινίλες και νιώθει έντονη φαγούρα. Οι άνθρωποι με ευαίσθητη επιδερμίδα έχουν υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα που αντιμετωπίζει ορισμένα προϊόντα ως “εχθρούς” και τους επιτίθεται για να προστατευτεί.

Αυτή ακριβώς η αντίδραση συχνά οδηγεί σε κοκκινίλες στο δέρμα, φαγούρα, τσούξιμο, κάψιμο, και ξεφλούδισμα. Για τις γυναίκες, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας που τις κάνει πιο επιρρεπείς και αυτό είναι οι ορμονικές μεταπτώσεις.

Κρατήστε το δέρμα σας όμορφο και χαλαρό, αποφεύγοντας τα παρακάτω:

Αρώματα

Τα αρώματα που προστίθενται σε σαμπουάν και κρέμες είναι πολλές φορές αλλεργιογόνα. Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς χωρίς επιπλέον άρωμα αναζητήστε εκείνα που αναγράφουν πως είναι υποαλλεργικά και χωρίς φορμαλδεΰδη. Και αυτό επειδή όταν άρωμα έχει αφαιρεθεί από το τελικό προϊόν, κάποιες φορές προστίθενται σε αυτό ακόμη πιο ενοχλητικές χημικές ουσίες για να το κάνουν να μυρίζει καλύτερα.

Επίσης ένα μυστικό για να περιορίσετε την ποσότητα κολόνιας ή αρώματος που έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας και το ερεθίζει είναι το εξής: απλώστε τα ρούχα που θα φορέσετε στο κρεβάτι και ψεκάστε τα με την κολόνια ελαφρά από ύψος. Αφήστε τα να απορροφήσουν το άρωμα και να στεγνώσουν προτού τα φορέσετε. Αυτό εμποδίζει την άμεση επαφή με το δέρμα και ως εκ τούτου και τους ερεθισμούς.

Χημικές ουσίες σε σαπούνια και καθαριστικές κρέμες/λοσιόν

Προσέχετε να μην περιέχουν λαυρυλοθειικό νάτριο, το οποίο ένας σκληρός γαλακτωματοποιητής. Καθαρίζει το δέρμα από βρομιές και έλαια, αλλά διασπάει πολύτιμα λιπίδια της επιδερμίδας, τα οποία συγκρατούν τα δερματικά κύτταρα και τα κάνουν ανθεκτικά στην ξηρασία και την φθορά.

Ορισμένα σαπούνια περιέχουν επίσης αντιβακτηριδιακές ουσίες που αφυδατώνουν την επιδερμίδα, όπως το τετρανάτριο EDTA και την τρικλοζάνη. Επειδή η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι σχεδόν πάντα ξηρή, η χρήση σαπουνιών με ουσίες που αφυδατώνουν περεταίρω την επιδερμίδα είναι καταστροφική. Να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες και να επιλέγετε αν είναι δυνατόν προϊόντα που δεν περιέχουν πολύ νάτριο.

Χημικές ουσίες στο μεικάπ

Το κάθε χρώμα στις σκιές προσώπου έχει τη δική του χημική σύνθεση. Τα χρώματα που είναι πιο “γήινα” και κοντά στο χρώμα του δέρματός μας είναι πιο φιλικά στην επιδερμίδα σας.

Προσέχετε το μεικάπ σας να μην περιέχει οξυχλωριούχο βισμούθιο, έναν χημικό παράγοντα ενίσχυσης της “γυαλάδας”. Υπάρχει συνήθως σε προϊόντα όπως το γκλίτερ. Μάλιστα αυτού του είδους τα προϊόντα είναι από εκείνα που απλώνουμε με πίεση και γρήγορε,απότομες κινήσεις στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πιέζουμε ακόμα περισσότερο από το χημικό βαθιά στους πόρους του δέρματος.

Διαβάστε επίσης:

Σώστε το δέρμα σας με αυτά τα 5 μυστικά!

Μικρά μυστικά για νεανική επιδερμίδα

Μαύροι κύκλοι: Εξαφανίστε τους σε 7 βήματα!