ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα 6 λάθη που κάνετε με το σίδερο ισιώματος

Είτε συχνότερα, είτε σπανιότερα, κάθε γυναίκα χρησιμοποιεί το σίδερο για να ισιώσει τα μαλλιά της και να πετύχει το χτένισμα που επιθυμεί. Και παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως το σίδερο μπορεί να καταστρέψει την τρίχα αν δεν τηρηθούν
Τα 6 λάθη που κάνετε με το σίδερο ισιώματος

Είτε συχνότερα, είτε σπανιότερα, κάθε γυναίκα χρησιμοποιεί το σίδερο για να ισιώσει τα μαλλιά της και να πετύχει το χτένισμα που επιθυμεί. Και παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό πως το σίδερο μπορεί να καταστρέψει την τρίχα αν δεν τηρηθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες, δεν είναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που κάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη.

Δείτε τα 6 βασικά λάθη που κάνετε με το σίδερο ισιώματος των μαλλιών για να μην τα επαναλάβετε:

Δεν χρησιμοποιείτε σπρέι προστασίας από την θερμότητα

Πρέπει να μην αμελείτε ποτέ να το κάνετε και πάντα προτού βάλετε το σίδερο στα μαλλιά σας. Σε ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά ψεκάστε καλά για να δημιουργήσετε μια προστατευτική ασπίδα από την υψηλή θερμότητα του σίδερου.

Βάζετε το σίδερο στην χαμηλότερη σκάλα θερμότητας

Μπορεί να σκέφτεστε ότι όσο λιγότερο καίει το σίδερο, τόσο πιο ασφαλές είναι για τα μαλλιά σας, αλλά κάνετε λάθος! Είναι προτιμότερο να θέσετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς υψηλό επίπεδο. Λίγο χαμηλότερα αν έχετε λεπτές τρίχες, λίγο πιο ψηλά αν έχετε χοντρή τρίχα. Στην χαμηλή θερμοκρασία συνήθως χρειάζεται να επαναλάβετε πολλές φορές το πέρασμα για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό πληγώνει την τρίχα περισσότερο. Υψηλότερη θερμοκρασία και ένα πέρασμα είναι καλύτερα.

Τραβάτε προς τα κάτω τα μαλλιά με το σίδερο

Αν πιάνετε τα μαλλιά σας πολύ δυνατά με το σίδερο και τραβάτε προς τα κάτω, τότε θα δείτε πολλές τρίχες να σπάνε. Είναι καλύτερα να πιάνετε με το σίδερο όσο πιο κοντά στην ρίζα της τρίχας μπορείτε και να κάνετε κίνηση προς τα επάνω.

Δεν βουρτσίζετε καλά τα μαλλιά σας πριν το σίδερο

Όπως ακριβώς και με το σπρέι, έτσι και με το βούρτσισμα, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να το κάνετε καλά προτού ξεκινήσετε με το σίδερο. Φροντίστε να μην υπάρχουν κόμποι στα μαλλιά για να είναι ευκολότερο το πέρασμα με το σίδερο.

Δεν αφήνετε τα μαλλιά σας να κρυώσουν

Μόλις τελειώσετε με το σίδερο, αφήστε λίγα λεπτά στα μαλλιά σας να κρυώσουν και να ηρεμήσει η τρίχα. Μην βάζετε αμέσως στα μαλλιά κάποια λακ και μην τα πιάνετε αμέσως σε κοτσίδα.

Δεν καθαρίζετε το σίδερο

Το σπρέι προστασίας από την θερμότητα καθώς άλλα προϊόντα που βάζετε στα μαλλιά σας, αφήνουν κατάλοιπα που τα πιάνει το σίδερο και κολλάνε σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Η μάσκα από βότανα που θα δώσει λάμψη στα μαλλιά σας

Μικρά μυστικά για πιο υγιή μαλλιά

Τέλος στην ψαλίδα με υλικά από την κουζίνα σας!

Η πιο δυναμωτική μάσκα για τα «κουρασμένα» μαλλιά