ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας

Σίγουρα έχετε τις καλύτερες προθέσεις για το δέρμα σας και πιστεύετε ότι το φροντίζετε επαρκώς. Πιθανόν να έχετε ένα συρτάρι στο μπάνιο γεμάτο με προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας και ίσως να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά
Οι συνήθειες που έχουμε όλοι και καταστρέφουν το δέρμα μας

Σίγουρα έχετε τις καλύτερες προθέσεις για το δέρμα σας και πιστεύετε ότι το φροντίζετε επαρκώς. Πιθανόν να έχετε ένα συρτάρι στο μπάνιο γεμάτο με προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας και ίσως να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Αλλά μπορεί να παραβλέπετε μερικά πράγματα. Μήπως έχετε κάποια από αυτές τις κακές συνήθειες και κάνετε μεγάλη ζημιά στο δέρμα σας;

Λυπημένο πρόσωπο

Το να είσαι δυστυχισμένος δημιουργεί μια κακή στάση του προσώπου: συνοφρύωμα, σφιγμένα χείλη και σφιγμένοι μύες του προσώπου. Δοκιμάστε να μετακινήσετε τα αυτιά σας πίσω χωρίς να τα αγγίξετε. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε, και μόνο η προσπάθεια βοηθάει στην διάταση των μυών του προσώπου.

Αντηλιακό

Το 90% των ρυτίδων προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Μόνο το 10% οφείλονται σε γενετική προδιάθεση. Φορέστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 κάθε μέρα, ακόμα και σε συννεφιασμένες μέρες. Το αντηλιακό σας θα πρέπει να αναγράφει “ευρέος φάσματος” στην ετικέτα, που σημαίνει ότι προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB προκαλούν κάψιμο. Οι ακτίνες UVA προκαλούν μαύρισμα, αλλά και ρυτίδες. Και οι δύο τύποι ακτίνων μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος.

Υπερβολική ζάχαρη

Η πολλή ζάχαρη μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος σε μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Η ζάχαρη “επιτίθεται” στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα οποία χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να είναι φρέσκο και ελαστικό. Το αποτέλεσμα: Η επιδερμίδα σας μπορεί να τσαλακωθεί και να κρεμάει. Αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά και καλά λιπαρά, όπως εκείνα που βρίσκονται στο σολομό.

Έλλειψη ύπνου

Ενώ κοιμάστε, το δέρμα σας αναζωογονείται. Η έλλειψη ύπνου περιορίζει πολύ τον χρόνο που δίνετε στο δέρμα σας για αυτήν τη διαδικασία. Οι άνθρωποι που κοιμούνται πολύ λίγο, χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποκοιμηθούν, ή κάνουν πολύ ανήσυχο ύπνο, έχουν λεπτές γραμμές και αποχρωματισμό σε ορισμένα σημεία του δέρματος. Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7 έως 8 ώρες καλού ύπνου κάθε βράδυ. Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου.

Διαβάστε επίσης:

Ομορφιά: 6 συστατικά για ολική επαναφορά!

Κουίζ: Πόσα γνωρίζετε για την προστασία από τον ήλιο;

Οι τροφές που σταματούν εγγυημένα τον χρόνο

Επτά αντιγηραντικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε!