ΟΜΟΡΦΙΑ

Επτά τροφές που θα καθαρίσουν την επιδερμίδα σας

Δεν υπάρχουν μόνο οι κρέμες και τα καλλυντικά που προστατεύουν και περιποιούνται την επιδερμίδα σας. Η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και είναι στο χέρι σας να το εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας.

Επτά τροφές που θα καθαρίσουν την επιδερμίδα σας

Για να πετύχετε να καθαρίσει η επιδερμίδα σας εκ των έσω και να φαίνεται ακόμα πιο υγιής και λαμπερή προς τα έξω, βάλτε τις παρακάτω τροφές στην διατροφή σας:

Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος: Θα προσφέρετε στον οργανισμό σας βιοτίνη, ένα τύπο βιταμίνης Β που, εκτός των άλλων, παράγει λιπαρά οξέα και μεταβολίζει τα αμινοξέα, τα οποία είναι τα "οικοδομικά υλικά" της πρωτεΐνης. Η έλλειψη σε βιοτίνη μπορεί να προκαλέσει φολίδες στο δέρμα που κανείς δεν θέλει.

Σπόροι Κία (Chia): Τα Ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν τα κύτταρα να διατηρήσουν την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Οι σπόροι αυτοί, καθώς και τα καρύδια, είναι πλούσιες πηγές Ω3 λιπαρών οξέων και είναι ιδανικά ακόμα και αν είστε χορτοφάγος. Αν δεν είστε, αντίστοιχες πηγές είναι τα ψάρια και το κρέας του βίσονα.

Γλυκοπατάτες: Είναι γεμάτες βιταμίνη Α, όπως τα καρότα και το σπανάκι, και έχει αποδειχτεί ότι ενισχύουν το χρώμα της επιδερμίδας.

Αμύγδαλα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε που βοηθάει πολύ την επιδερμίδα. Σίγουρα δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε το πολύτιμο αντηλιακό σας με αυτά, αλλά μεταξύ άλλων, η βιταμίνη Ε βοηθάει ακόμα και στην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ηλιόσποροι: Όπως και τα αμύγδαλα, είναι μια πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης Ε.

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Οι επεξεργασμένες τροφές και το λευκό αλεύρι μπορούν να αυξήσουν την φλεγμονή και να προκαλέσουν έξαρση της ακμής στο δέρμα. Αντικαταστήστε τα ζυμαρικά και το λευκό ρύζι με προϊόντα που έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη όπως το κριθάρι, η κινόα, τα φασόλια, και το καστανό ή άγριο ρύζι.

Χυμός πορτοκαλιού: Εκτός του ότι θα σας κρατήσει ενυδατωμένους, ο χυμός πορτοκαλιού περιέχει βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος και όχι μόνο από τις ελεύθερες ρίζες στο περιβάλλον και τον οργανισμό σας. Η βιταμίνη C επίσης βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου, η οποία είναι η βασική δομική πρωτεΐνη του οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Έπαθε οκτώ εγκεφαλικά και έμφραγμα έπειτα από ένεση με filler

Πανάδες & κηλίδες. Ποιες μπορεί να εξαφανίσει ο δερματολόγος

Τρία λάθη που κάνετε στον καθαρισμό προσώπου

Δείτε γιατί εμφανίζεται τελικά η πιτυρίδα