ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα τρία λάθη που κάνετε με το σαπούνι του προσώπου

Έχουμε επισημάνει στο παρελθόν το πόσο σημαντικό είναι να προσέχετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας, αφού πολλοί άνθρωποι πέφτουν σε λάθη που δεν τα συνειδητοποιούν και καταστρέφουν την επιδερμίδα τους.

Τα τρία λάθη που κάνετε με το σαπούνι του προσώπου

Αυτήν τη φορά επικεντρωνόμαστε στο σαπούνι που επιλέγετε για το πρόσωπό σας και τα τρία βασικά λάθη/παραλείψεις που κάνει η πλειοψηφία των ανθρώπων όταν το χρησιμοποιεί:

Επιλέγετε το σαπούνι που μυρίζει πιο ευχάριστα: Αν και είναι πάντα ένα μπόνους η ευχάριστη μυρωδιά του σαπουνιού, δεν πρέπει να αποτελεί το βασικό σας κριτήριο επιλογής του. Τα υγρά σαπούνια είναι πολλές φορές γεμάτα με μη-φυσικά, συνθετικά αρώματα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν σωρεία άλλων προβλημάτων. Πάντα να διαβάζετε την ετικέτα στο πίσω μέρος του προϊόντος που αγοράζετε και δείτε από πού παίρνει το άρωμά του.

Δεν αφήνετε το σαπούνι να δράσει αρκετή ώρα: Για να μπορέσει το σαπούνι να δράσει σωστά τόσο στον καθαρισμό όσο και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, πρέπει να το αφήσετε στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον 30-45 δευτερόλεπτα, προτού το ξεβγάλετε με νερό.

Δεν χρησιμοποιείτε το σαπούνι μετά το μπάνιο/λούσιμο: Τα συστατικά των σαμπουάν και των κοντίσιονερ είναι ιδανικά για το τριχωτό της κεφαλής, όχι όμως και για την επιδερμίδα του προσώπου. Όταν κάνετε μπάνιο και λούζεστε, κάποια ποσότητα από το σαμπουάν και το μαλακτικό πέφτει στο πρόσωπό σας. Αν δεν πλυθείτε αργότερα, τότε αυτό μένει στην επιδερμίδα σας και την ερεθίζει.

Διαβάστε επίσης:

Τα 6 λάθη που κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου

Πώς σαμποτάρετε καθημερινά την ομορφιά σας

Οι τοξίνες στο περιβάλλον μάς γερνούν πρόωρα

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε αντηλιακό!