ΟΜΟΡΦΙΑ

Βελτιώστε την όψη της επιδερμίδας σας με τη βοήθεια του ύπνου

Βελτιώστε την όψη της επιδερμίδας σας με τη βοήθεια του ύπνου

Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε επτά με εννέα ώρες κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα μειώσουμε τον κίνδυνο επικίνδυνων παθήσεων – όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης – αλλά θα προστατεύσουμε και την επιδερμίδα μας.

Δείτε 4 προβλήματα που θα αποφύγετε χάρη στον ύπνο.

1. Ακμή
Όταν μας λείπει ύπνος, αυξάνονται τα επίπεδα της λεγόμενης «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλη). Το αποτέλεσμα είναι τα εμφανίζονται περισσότερα σπυράκια ή να εντείνονται οι κρίσεις ακμής.

2. Ρυτίδες
Η κορτιζόλη ευθύνεται επίσης για την ταχύτερη καταστροφή των κυττάρων του δέρματος. Πέρα από αυτό όμως, ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την ανανέωση των κυττάρων.

3. Αποχρωματισμός του δέρματος
Το χλωμό δέρμα και οι κηλίδες είναι μερικά μόνο από τα σημάδια που φανερώνουν ότι δεν κοιμόμαστε καλά. Τις ώρες της ξεκούρασης, αποκαθίσταται ο καρδιακός παλμός και η ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, το δέρμα αναζωογονείται και αξιοποιεί τα θρεπτικά συστατικά που χαρίζουν λάμψη.

4. Μαύροι κύκλοι
Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά φαίνονται περισσότερο οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Η έλλειψη ύπνου έχει σαν αποτέλεσμα τη διαστολή των λεπτών αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια, γι' αυτό και το πρόσωπο μοιάζει κουρασμένο.

BEST OF NETWORK