ΟΜΟΡΦΙΑ

Αντηλιακό σε σπρέι, λοσιόν και stick: Δείτε τον σωστό τύπο για εσάς

Η αναγκαιότητα της τακτικής χρήσης αντηλιακού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι δεδομένη και την γνωρίζουν, πλέον, όλοι. Αλλά τα αντηλιακά του εμπορίου έρχονται σε ξεχωριστές μορφές (σπρέι, λοσιόν, stick) και είναι καλό να γνωρίζουμε ποια είναι η καλύτερη για εμάς.

Αντηλιακό σε σπρέι, λοσιόν και stick: Δείτε τον σωστό τύπο για εσάς

Και οι τρεις μορφές αντηλιακού έχουν σχετικά πλεονεκτήματα, τα οποία καθιστούν μία από αυτές την ενδεδειγμένη για την δική σας επιδερμίδα.

Οι λοσιόν/κρέμες είναι περισσότερο ενυδατικές. Αυτό τις κάνει ιδεατές για άτομα με ξηρή επιδερμίδα. Τα σπρέι είναι πολύ πιο εύχρηστα και πιο βολικά για περιοχές του σώματος με έντονη τριχοφυία. Τα stick είναι πιο νέα στην αγορά και ίσως δεν τα βρείτε εύκολα, αλλά είναι ιδανικά για το πρόσωπο, αφού δεν είναι ρευστά και μπορείτε να καλύψετε με ευκολία όλες τις γωνίες, χωρίς το αντηλιακό να "τρέχει" στο πρόσωπό σας. Επίσης πολλά από αυτά έχουν βάση την βαζελίνη και αυτό τα κάνει αδιάβροχα, οπότε μένουν περισσότερη ώρα στο δέρμα ακόμα και μετά την βουτιά στη θάλασσα.

Με τα σπρέι, πολλοί άνθρωποι δεν υπολογίζουν σωστά την ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται να βάλουν. Η πιο ομαλή κάλυψη της επιφάνειας του σώματος, τους κάνει να βάζουν πολύ λιγότερη ποσότητα. Αυτό, βεβαίως, δεν τα καθιστά πιο οικονομικά, αφού πιο σημαντικό από το κόστος είναι φυσικά η προστασία μας από τον ήλιο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όσοι χρησιμοποιούν αντηλιακό σε μορφή σπρέι, το κάνουν για το μισό της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για να βάλουν την σωστή ποσότητα στην επιδερμίδα τους.

Όποιο τύπο και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για αντηλιακό ευρέως φάσματος, που σημαίνει ότι σας προστατεύει τόσο από την ακτινοβολία UVA όσο και από την UVB. Επίσης, οι δερματολόγοι συνιστούν να επιλέγουμε προϊόντα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Η επικίνδυνη συνήθεια που κάνουμε στην παραλία και απειλεί την υγεία μας

Αντηλιακό: 10 λάθη που κάνετε και τελικά καίγεστε

Τρία σημεία που παραμελείτε να βάλετε αντηλιακό

Μεγάλος κίνδυνος για τους νέους το τεχνητό μαύρισμα με σολάριουμ