ΟΜΟΡΦΙΑ

Η πιο εύκολη λύση για δροσερή αναπνοή όλη μέρα!

Ξεφύγατε λίγο με το σκόρδο και το κρεμμύδι στο τελευταίο σας γεύμα; Κανένα πρόβλημα! Υπάρχει ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος να απαλλαγείτε από την κακοσμία του στόματος στο λεπτό – το μόνο που χρειάζεται είναι μια βόλτα μέχρι το... μανάβικο της γειτονιάς σας!

Η πιο εύκολη λύση για δροσερή αναπνοή όλη μέρα!

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Food Science δείχνει ότι η κακοσμία έπειτα από την κατανάλωση του ωμού σκόρδου εξουδετερώνεται αποτελεσματικά χάρη στο μήλο.

Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να καταναλώσουν ωμό σκόρδο και στη συνέχεια τους έδωσαν να δοκιμάσουν μέντα, πράσινο τσάι, χυμό λεμονιού, μαϊντανό ή μήλο ώστε να διαπιστώσουν ποιο απ' όλα καταπολεμά καλύτερα την άσχημη μυρωδιά.

Όλα τα παραπάνω φάνηκε να εξουδετερώνουν ως ένα βαθμό την κακοσμία του στόματος, καθώς περιέχουν πολυφαινόλες. Παλαιότερες μελέτες έχουν καταδείξει ότι αυτά τα φυτικά συστατικά διασπούν τις ουσίες του σκόρδου που κάνουν την ανάσα να μυρίζει. Το μήλο όμως ήταν αυτό που ξεχώρισε για την αποτελεσματικότητά του.

Διαβάστε επίσης:

Οι τροφές που δε γνωρίζετε ότι κάνουν το στόμα να μυρίζει
Οι βασικότερες αιτίες της κακοσμίας του στόματος