ΟΜΟΡΦΙΑ

Οι 4 τροφές που πιθανότατα θα σας προκαλέσουν σπυράκια

Η ακμή είναι μια αρκετά πολύπλοκη δερματική πάθηση. Δεν υπάρχει μία μεμονωμένη αιτία που να πυροδοτεί τα σπυράκια και μερικοί παρουσιάζουν ευαισθησία σε ορισμένες τροφές ενώ άλλοι όχι.

Οι 4 τροφές που πιθανότατα θα σας προκαλέσουν σπυράκια

Εάν δε βλέπετε βελτίωση με τις κρέμες και τις μάσκες προσώπου, ίσως φταίει κάτι που έχετε εντάξει στο διατροφολόγιό σας.

Δείτε τέσσερις τροφές που συχνά προκαλούν ή επιδεινώνουν τα σημάδια της ακμής.

1. Γαλακτοκομικά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στα σπυράκια και την κατανάλωση γαλακτοκομικών. Τα γαλακτοκομικά προωθούν την παραγωγή ορμονών που συμβάλλουν στην εμφάνιση των εξανθημάτων, εξηγούν οι δερματολόγοι.

2. Σόγια

Τα φυτικά οιστρογόνα της σόγιας ευθύνονται για τα σπυράκια γύρω από το στόμα και στο πιγούνι. Τα φυτικά οιστρογόνα «μιμούνται» τη λειτουργία των φυσιολογικών οιστρογόνων του οργανισμού κι έτσι διαταράσσεται το ορμονικό σύστημα.

3. Ψωμί

Το σιτάρι συμβάλλει στην εκδήλωση της φλεγμονής. Όσο πιο έντονες είναι οι φλεγμονές στο σώμα, τόσο πιο έντονα είναι και τα σημάδια της ακμής.

4. Φιστίκια

Τα φιστίκια περιέχουν ένα ανδρογόνο που επιδεινώνει τα σπυράκια, επειδή προωθεί την παραγωγή σμήγματος. Έτσι, το δέρμα γίνεται πιο λιπαρό και οι πόροι φράζουν πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκια στην πλάτη: Απαλλαγείτε σε 5 βήματα
Σπυράκια: Ένα φυσικό προιόν της κουζίνας μας που τα... σκοτώνει
Σπυράκια: Η μάσκα προσώπου που θα λατρέψετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ